algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Millorar el Món des de la nostra butxaca

Que sigui una veritat incomoda, no fa que deixi de ser veritat. Que sigui una veritat que gairebé cap mitjà de comunicació pugui publicar, no impedeix que nosaltres, aquí, modestament, en puguem parlar.

La veritat és que tots els grans bancs i empreses satèl·lits tenen els seus doblers tacats de sang, perquè tots financen, amb els doblers dels seus clients, la producció d'armes que són utilitzades a les guerres que s'escampen arreu del Planeta. I això només és la més evident de totes les males pràctiques que executen les grans institucions financeres del nostre País i del Món.

És molt, molt, molt improbable que es pugui trobar una gran corporació transnacional que no estigui indirectament i directament involucrada en crims o pràctiques delictives a gran escala. En el millor dels casos, practiquen l'evasió d'imposts i l'explotació laboral.

Resulta tan obvi, com necessari, recordar que la seva potència i puixança es basa en que la majoria de nosaltres, som els seus clients.

Dit encara més clarament, som clients de grans corporacions que amb els nostres doblers són les responsables de guerres, de la fam, de la destrucció del Medi, de l'escalfament global, de les desigualtats, de la desaparició de la biodiversitat i de la reducció de la diversitat cultural.

Però avui, cadascú de nosaltres, té al seu abast (molt més que en cap altra època històrica) els mecanismes per combatre i capgirar aquesta dinàmica.

Avui tots nosaltres tenim les millors eines per combatre totes aquestes catàstrofes provocades per la cobdícia dels qui, en nom de la llibertat de mercat, condemnen la Humanitat a un malestar generalitzat. I les tenim a la butxaca.

Avui, la immensa majoria de nosaltres té a la seva butxaca un dispositiu mòbil que ens permet estar permanentment connectats i que ens ofereix la possibilitat d'accedir a gairebé tota la informació existent. També hi tenim els doblers o la targeta de crèdit.

Amb la informació a l'abast podem conèixer quines són les males pràctiques de les empreses de les quals en som clients i, també, podem accedir a les alternatives en els seus respectius camps.

Decidir on invertim o gastam els nostres doblers és un exercici de sobirania personal i un gest que, sumat a molts altres gests, pot salvar vides, paisatges, climes, espècies i cultures.

Avui, existeixen alternatives ètiques en tots els camps de l'economia. Alternatives en l'àmbit de les finances, les assegurances, l'alimentació, la cultura, l'oci, els serveis, la mobilitats, les comunicacions, l'energia...

Només cal conèixer-les i apostar per elles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.