algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Perpinyà, la mallorquina

És impactant, i revelador, l'odi desfermat que desperta la catalanitat en les ideologies d'extrema dreta. I molt especialment entre els extremistes francesos i espanyols.

Els neofeixistes francesos miren d'esborrar la catalanitat de Perpinyà. El batle de la ciutat, Louis Aliot, del partit d'extrema dreta Reagrupament Nacional, liderat per Marine Le Pen, ha canviat el lema de l'escut de Perpinyà i ha substituït la llegenda 'La catalana', per 'Perpinyà, la radiant'.

La decisió d'Alliot ha despertat una onada de rebuig entre bona part de la ciutadania de l'antiga capital del Regne de Mallorca. Aquesta passada setmana s'han succeït les protestes contra l'ocurrència del batle fatxa de Perpinyà i aquest dissabte centenars de persones s'han manifestat pel centre d'aquella urbs germana, per reclamar que es recuperi la llegenda 'La Catalana' a l'escut de la ciutat.

Els manifestants han reivindicat la catalanitat de la capital del Rosselló, han denunciat que Aliot «vol que s'oblidi», l'acusen de voler fer desaparèixer els signes d'identitat de Perpinyà de manera unilateral i exigeixen un referèndum per saber si els ciutadans ho volen o no.

Des d'aquí enviam una abraçada fraterna als nostres germans del Nord i ens afegim a la seva reivindicació proclamant 'Perpinyà, la mallorquina!'

Que a efectes històrics és el mateix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.