muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El conte de La Lletera (i el 'karma')

Quan érem petits ens contaven contes amb la doble funció d'entretenir-nos i educar-nos.
Supòs que molts de vosaltres recordareu el conte de La Lletera. Aquell que ens explicava la història d'una dona que es dirigia al mercat per vendre la llet que duia en una gerra damunt el cap.

Aquella lletera era feliç mentre imaginava què en faria de la llet i quins beneficis en podria treure pel futur. En els seus comptes imaginaris, venia la llet, comprava ous, dels quals en naixien pollets que en esdevenir pollastres, venia al mercat i comprava un porcellet que, en ser gran i gros el vendria i compraria una vedella que esdevendria una vaca ben grossa... i mentre s'anava excitant amb la fantasia, li va caure la gerra, es va rompre i va vessar tota la llet, mentre s'esvaïen els seus comptes...

Des de fa setmanes, la presidenta, Francina Armengol i alguns membres del Govern, així com diversos ministres, secretaris i subsecretaris del Govern espanyol anuncien l'arribada d'11.000 milions d’euros de la Unió Europea a l'Estat espanyol i expliquen que, d'aquests, se'n destinaran uns mil milions a les Illes Balears.

Segons els comptes d'Armengol, 40.160 empreses es podran beneficiar de les ajudes directes del fons de solvència. 38.200 d'aquestes empreses són de menys de 10 treballadors. Per illes, la distribució és d’un 73,97% a Mallorca; d’un 8,57% a Menorca; d’un 16,08% a Eivissa, i d’un 1,38% a Formentera...

Si els comptes d'Armengol recorden als de la lletera del conte, els de Pedro Sánchez amb el rescat europeu, remetrien a una versió per a adults del conte, on la lletera s'hagués pres alguna substància estupefaent.

I que consti que feim aquesta advertència sense cap desig que es rompi la gerra...

Ara bé, si la gerra la romp el Tribuna Constitucional alemany (o d'algun altre Estat), aleshores haurem de creure en allò que alguns anomenen 'karma'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.