algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Gràcies Viquipèdia (i enhorabona!)

El 16 de març de 2001 va néixer l’edició en català de la Viquipèdia, l’enciclopèdia en línia i oberta. Per tant, aquest dimarts ha celebrat els vint anys d'existència.

La Viquipèdia va ser la tercera que es va crear, pocs minuts després de l’alemanya, i la segona en acollir articles. De fet, durant dos mesos va ser la primera Viquipèdia de parla no anglesa que va tenir activitat.

Actualment la versió catalana té 673.828 articles i és la vintena Viquipèdia del món que en té més i encapçala la llista de qualitat, basada en els 1.000 articles fonamentals que una versió hauria de tenir. Actualment, la fan possible una mica més de 1.600 viquipedistes actius.

Actualment, una multitud de persones de tots els racons del Planeta ja no s'imaginen la vida sense internet. D'aquests, una bona part, tampoc no ens imaginam com seria la nostra feina sense una eina útil, eficaç i immediata com les viquipèdies.

Gràcies a totes les persones que fan possible la Viquipèdia en català, perquè ens faciliten la vida, ens ajuden a la feina, ens fan una mica més cultes i, també, ens fan sentir orgullosos.

Enhorabona per la magnífica tasca. I molts d'anys!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.