algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Un laberint predigital i kafkià

La setmana passada denunciàvem des de dBalears que 'La mala praxi d'Estrangeria posa en perill el futur de centenars de persones que resideixen a les Balears'.

El cert és que, en aquests temps de pandèmia, de fronteres tancades i mobilitat poc segura i molt reduïda, milers de persones que han escollit viure al nostre país, moltes de les quals ja fa anys que hi viuen, veuen amb incertesa i angoixa el seu futur per culpa d'un sistema burocràtic desesperant i laberíntic.

Una administració espanyola (que és la que té les competències per atorgar els permisos de residència a les Balears) inadaptada a la nostra realitat (es dona cita a residents a Mallorca a les oficines de Menorca), antiquada, predigital, lenta, ineficient i kafkiana, amb pràctiques absurdes, circulars, ultraburocratitzades i que, en alguns casos, s'apropen a la tortura psicològica, maltracta conciutadans nostres, amb domicili propi i contracte de treball vigent, i els manté en un cercle viciós impossible de superar. No poden arribar a tenir els papers en regla, perquè és impossible aconseguir cita per tramitar-los abans que els caduquin els papers provisionals... I així han de tornar a començar el procés, fins que acaben caient en una situació irregular a causa de la ineficiència del sistema burocràtic.

Ara mateix, el caos a les oficines anomenades 'd'estrangeria' és absolut.

Ara, això sí, el Govern espanyol es preocupa d'imposar el requisit de castellà als immigrants que vénen a fer feina a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.