algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

Governants i gestors incompetents i pocavergonyes

Aquests dies a dBalears rebem multitud de denuncies relacionades amb el reiterat incompliment de la Llei i la vulneració continuada dels drets lingüístics dels ciutadans per part de la Conselleria de Salut i Consum del Govern.

Ara que la campanya de vacunació es comença a generalitzar, són moltes les denuncies i queixes pel fet que la informació sobre les vacunes no està en català.

No només això, sinó que, malgrat que tota la normativa vigent indica que la llengua en la qual les conselleries han d'emetre la informació és la llengua catalana, les informacions referides al procés de vacunació i la fitxa amb les dades personals de les persones vacunades, no respecten la Llei ni els drets de la ciutadania.

És l'enèsim incompliment. Segurament no és la vulneració més greu dels nostres drets lingüístics, però resulta tan cridanera com incomprensible. És inaudit que el Govern no tengui cura d'això. Es miri com es miri, és inexplicable que el Govern no sigui capaç d'oferir una informació tan important en la llengua d'aquí.

De fet, és increïble que hagi estat un oblit o un error. I si és un fet deliberat, vol dir que els responsables han volgut humiliar, una vegada més, una part de la societat a la qual haurien de servir. I si han volgut humiliar una part de la nostra societat (una part majoritària, cal afegir) és que són uns pocavergonyes i uns incompetents.

Que això passi en ple any 2021, és incompatible amb cap mena de bona gestió o de bona voluntat. És impropi d'uns governants que vulguin ser honrats i coherents.

És un insult a tots els ciutadans de les Illes Balears. Especialment a aquells que han fet l'esforç d'aprendre, de majors, la llengua catalana.

És una vergonya. I n'estam més que farts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 3 anys

No és gens complicat publicar la informació en català. Per tant, hem de deduir que és deliberat. Si un govern de PSOE, Podem i Més fa això, què no faria un govern nacionalista espanyol de PP, Cs i Vox?

Valoració:0menosmas
Per bartomeu, fa mes de 3 anys

Totalment d'acord, és bastant incomprensible i no hi veig quina en podria ser l'excusa.

Valoració:3menosmas
Per Decret de mínims, fa mes de 3 anys

Bono, si poguéssim saber les dades real de l'incompliment o vulneració del decret de mínims! Aquest Govern d'Armengol no té cap projecte, ni cap full de ruta, ni cap estratègia relacionat amb la normalització lingüística. Tot és improvització.

Valoració:7menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Persevera.
No aflojes.
Creemos en ti.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente