cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Un regal de l'Estat espanyol a l'Esquerra Abertzale

Molts dels grans errors polítics de la història tenen en l'origen la sensació d'impunitat.

La sala segona del Tribunal Suprem espanyol ha ordenat la repetició del judici contra Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga, Arkaitz Rodríguez Torres, Sonia Jacinto Garcia i Miren Zabaleta Tellería pel cas 'Bateragune', després de l’anul·lació de la condemna pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que va considerar vulnerat el dret d’Otegi i els altres condemnats de tenir un jutge imparcial.

La decisió del Suprem s'ha pres a instàncies del partit neofeixista Vox i de la Fiscalia, mentre que les defenses sostenen que repetir el judici atempta contra la prohibició de ser jutjat dues vegades pels mateixos fets, el ’non bis in ídem’.

La decisió del Suprem espanyol, que haurà d'executar l'Audiència Nacional espanyola i que ha estat celebrada per la caverna mediàtica, segur que ha provocat ràbia i perplexitat a Euskal Herria, però, en realitat, és una oportunitat única i de dimensions mai somiades per a l'Esquerra Abertzale.

Si la campanya internacional 'Free Otegi' ja va tenir un impacte internacional important, en un context on ETA encara era una realitat existent, és fàcil imaginar l'impacte mundial que tendrà un segon judici, per uns fets ja jutjats, amb una sentència del TEDH, després de la condemna als independentistes pacifistes catalans i amb el resultat evident de la feina d'Otegi i altres, que ha desembocat en la desaparició d'ETA. I amb un Otegi, amb sis anys de presó a l'esquena, sense (gairebé) res a perdre.

L'Estat espanyol, ebri d'eufòria venjativa ha reaccionat a la sentència del TEDH amb la bravura d'un quixot ferit en l'orgull patri i no se n'adona que ofereix a Arnaldo Otegi i l'Esquerra Abertzale una plataforma i unes condicions immillorables per internacionalitzar, encara més, el seu missatge i la seva lluita política, en un moment i un context molt més favorable que fa set anys.

I no en tenc cap dubte que l'Esquerra Abertzale les sabrà aprofitar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Igor, fa mes de 3 anys


Otegi prozesu berriak askatasun kanpaina bat izan behar du.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente