nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Un boc expiatori

Aquest dimecres s'ha fet pública la sentència contra un jove espanyol, Dani Gallardo, que va ser detingut i empresonat per haver participat en les protestes que hi va haver a Madrid en contra de la sentència del judici als líders independentistes catalans.

Gallardo, de 23 anys, ha estat condemnat a un any de presó per desordres públics i a tres anys i mig de presó per atemptat contra l'autoritat. El jove, a més a més, haurà d'indemnitzar amb 2.100 euros un agent de policia i, juntament amb la seva companya, l'Ajuntament de Madrid amb 3.500 euros. També hauran de pagar tres cinquenes parts de les costes processals.

En el judici, Gallardo va negar haver agredit cap agent de policia i va afegir que ni tan sols havia participat en les protestes contra la sentència.

Som davant una nova sentència de caire polític amb una clara intencionalitat exemplificadora. La idea és molt clara, d'una banda, es vol reduir al màxim i situar en l'extravagància la solidaritat dels ciutadans espanyols amb la lluita per la independència de Catalunya. I d'altra banda, es vol escalivar i escarmentar públicament el compromís personal amb aquesta lluita.

I a Dani Gallardo li ha tocat el paper de boc expiatori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 3 anys

El perseguiran fins a límits insospitats, molt diferent del que fan amb els agresors del centre Blanquerna a Madrid, entre ells un cunyat d'un ministre, que tot i estar condemnat en presó ferma mai hanb trepitjada la presó.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente