muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Les mil cares de la violència masclista

Des que l'any 1999, l’ONU va oficialitzar el dia 25 de novembre com a dia mundial contra tota casta de violència masclista cap a les dones, la data s'ha anat popularitzant i ha servit perquè des del moviment feminista i des dels mitjans de comunicació i des de les institucions es faci més visible la gran quantitat de violències que s'apliquen contra les dones a nivell mundial i ha contribuït, també, a visibilitzar els mecanismes per a denunciar i combatre aquestes violències.

Avui, en ple any 2020, és tanta la violència contra les dones i de tantes castes, que no bastarien tots els dies de l'any per a fer visible cada una de les formes que agafa aquesta violència.

Hi ha violència masclista en la immensa majoria de les societats actuals i en gairebé tots els àmbits de la vida. Per això mateix, acabar amb aquest violència sistèmica és una revolució tan complicada d'emprendre en conjunt, com necessària i urgent.

Hi ha violència masclista en cada àmbit de les nostres vides. N'hi ha de tan explícita i evident que acaba amb les vides de moltes dones. N'hi ha de tan subtil i invisible que mina la salut de moltes dones. N'hi ha de tan sàdica i integral, com l'exercida en nom de les principals religions, que converteix als qui la practiquen en autèntics monstres i a les que la pateixen en ombres de persona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.