nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Per un procés reconstituent

Les primeres mesures anunciades o impulsades per les institucions per a allò que anomenen la 'reconstrucció', van dirigides a abundar el el mateix de sempre: apostar per la construcció i el turisme de masses i ignorar les industries alternatives i menystenir la cultura.

S'anuncia una nova i greu crisi econòmica i ja en van unes quantes. Ja hauríem d'haver après d'aquesta successió de crisis que hem de deixar de repetir les accions que ens duen una i altra vegada a la depressió.

Escoltar que les nostres institucions públiques persisteixen en la seva ceguesa davant les necessitats de canvi i en la seva sordesa davant la societat civil organitzada em provoca decepció. Saber que la societat civil i els moviments socials es preparen per promoure alternatives per posar la vida al centre i reforçar la cultura, m'estimula i m'il·lusiona.

Tant de bo les institucions, Govern, Consells, ajuntaments, apostassin per generar il·lusió i engrescar la ciutadania a participar en l'elaboració de propostes i pressuposts alternatius.

Mentre no ho facin, serà ben oportú que les entitats i moviments socials recullin totes les propostes de canvis necessaris i possibles i totes les propostes d'accions concretes per dur a terme aquests canvis.

Crec que seria una bona idea que, des de la societat civil, s'obri un procés (re)constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases d'una sortida de la crisi i una represa social.

Reconstituir vol dir «tornar a establir, a formar (una institució política, social)»,però també «recuperar el vigor; refer-se», ambdós significats ens serveixen per expressar el que volem. I ens sona molt millor que reconstruir.

Posem en marxa aquest procés reconstituent amb tota la força de la societat civil, amb grups de treball sectorials i locals, posem en valor tot allò positiu que tenim a la nostra terra, dediquem suc de cervell a millorar tot allò que pugui funcionar més bé i denunciem les mancances que no ens deixen fer una societat més justa i lliure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.