algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

Classes de la UIB que estan anunciades oficialment en català, s'acaben fent en castellà

168563

Són molts els alumnes de la UIB que ho han denunciat i molts més els que n'estan farts de trobar-se amb la sorpresa que es matriculen a una assignatura que està anunciada oficialment que s'imparteix en llengua catalana i al final, per diversos motius, acaba fent-se en castellà.

Molts de professors de la UIB quan un alumne dels programes Séneca o Erasmus demana que la classe sigui en castellà, ignoren els drets i els interessos de la resta d'alumnes i passen automàticament a canviar la llengua.

El fet és greu perquè abans de matricular-se tothom està informat de la llengua en que s'impartirà aquella classe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

En som testimoni de primera mà. I és una vergonya!

En veig alguns per aquí que deuen pensar que l'únic idioma vàlid per impartir continguts de qualitat és el castellà: Grapat de espanyoprovincians de "l'espein is different"! I que llavors ens digueu als altres "ombliguistes"!

En primer lloc, com a llengua pròpia que és, hi hauria d'haver la possibilitat de fer qualsevol classe a la UIB en català i, a més, tenir algunes assignatures duplicades en altres llengües (com castellà, o anglès o el que sigui).

En segon lloc, si la classe està anunciada en català, és en català que s'ha de fer. El tema no és el nivell ni substància del que s'ensenya ni òsties: primera, perquè l'aprenentatge universitari és sobretot autoaprenentatge, segons estàndards europeus d'educació superior, i el que es dona a classe un se n'ha d'anar després a pair-ho i ampliar-ho a casa, sigui en l'idioma que sigui, i segona, perquè els alumnes ja saben que serà en català, i han de tenir el nivell de català per entendre-la. I sinó, a espavilar-se amb doble d'autoaprenentatge. Quan la classe és en castellà, bé que es fa en castellà, i els alumnes que no parlen castellà (molts d'Erasmus per exemple) s'han d'espavilar no? Idò igual ha de ser en català. O en anglès. O en l'idioma que estigui anunciada.

Valoració:6menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

Si ja es diu que l'assignatura es farà en català no entenc perquè l'han de fer en castellà, i no, la batalla per la llengua no està guanyada, ni de molt hi ha professors que maldament diguin que la classe es farà en català només que un alumne ho demani es fa en castellà i això és una vergonya, i els drets dels catalanoparlants? perquè sempre que pensam en qualcú que té dificultats per entendre/expressar-se(no és el mateix el dia a dia que una classe a la universitat) en castellà, pensam en gent gran

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 4 anys

La llengua és un atribut de la cultura amb una importància capital per la identitat dels pobles. A més, la llengua pot ser percebuda com un atribut de naturalesa ontològica, és a dir, definitòria del nostre ésser. No és simplement un envoltori, és, antropològicament parlant, pura substància.

Valoració:6menosmas
Per nina, fa mes de 4 anys

El castellà que es practiqui a la ínsula del Quitxot, estaria bé, però no que es vulgui imposar a tot arreu. Estendre la incultura no és bó, sobre tot pels que aspiren a saber una mica més cada dia.

Valoració:8menosmas
Per Mirau, fa mes de 4 anys

MIrau quin drama més gran...el més important és el nivell i substància del que s'ensenya, sigui en anglès, català...
'L'envoltori' és necessari però just és això. La batallà per la llengua ja fa molts d'anys que es guanyà a la UIB, que ara té problemes d'altres tipus com una assignació molt baixa a la recerca; porques beques pels nostres estudiants, pre i post doctorals etc, etc.

Valoració:5menosmas
Per Sac de gemecs., fa mes de 4 anys

Això fa més de deu anys que passa. Sols que un "nin pijito escolaritzat a nivells bàsics en castellà", comenci a fer-se el gallet, molts de professors, abans de més raons, se tradueixen. I els d'aquí, que els bombin...

Valoració:10menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Sabeu el que és sa libertat de càtedra?

Valoració:8menosmas
Per Pepeta, fa mes de 4 anys

És vergonyós que es contenta.aquestes coses.
I... Els drets dels alumnes locals?.......

Valoració:14menosmas
Per Votante ciudadanos, fa mes de 4 anys

Hay que pensar en los alumnos y no mirarse el ombligo con el catalanismo. BIEN POR LOS QUE CAMBIAN AL CASTELLANO!!!!

Valoració:-17menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

A part de faltar a sa paraula (oficial), es defensen uns privilegis en nom de sa defensa d'uns drets

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente