algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Missatge als partidaris de la lliure elecció de llengua

'Lliure elecció de llengua', aquest era un dels marcs mentals de les organitzacions i partits polítics espanyolistes. Un dels lemes sorgits de la factoria FAES, que durant anys han repetit els partidaris de la lliure elecció de llengua, sempre que aquesta llengua sigui la castellana.

Però resulta que aquests hipòcrites, que han predicat tant sobre la lliure elecció de llengua, no han defensat que Paula Rotger pogués triar lliurement i sense cap xantatge ni amenaça, en quina llengua volia parlar en passar el control de seguretat de l'aeroport de Palma.

Tampoc no varen dir res quan Tomeu A. R. va explicar a través de Facebook un cas molt greu de discriminació per raó de tria de llengua que es va produir al PAC de Manacor. Sa mare, manacorina de 76 anys, va anar al metge de capçalera i va començar a explicar el que li passava, però el metge la va interrompre i li va dir que si no parlava en castellà no l'entenia: «Si quiere ser atendida deberá hablar en español».

No es varen manifestar quan una mare acompanyada de tres infants va denunciar que les dependentes d'un establiment de Son Ferriol es varen negar a atendre'ls per haver fet la comanda en mallorquí.

Ni paraula, tampoc, quan diversos joves varen denunciar els fets succeïts a un cafè de Santa Margalida quan un cambrer es va negar a atendre'ls perquè parlaven català i a facilitar-los els fulls de reclamació que per llei ha de tenir a disposició del client, i va amenaçar un d'ells amb violència física i li va dir que li rompria les ulleres d'una galtada.

Els (suposats) partidaris de la lliure elecció de llengua no han piulat tampoc en fer-se públic que B.A.F va rebre com a resposta: «Ja em dirà com ho feim si jo no entenc el català ni tenc obligació d'entendre'l perquè això és l'administració general de l'Estat...» de part d'una funcionària, quan va telefonar al jutjat contenciós-administratiu número 2 de Palma, per fer una consulta.

I què en diuen els abanderats de la lliure elecció de llengua quan els que volem tenir l'opció de ser atesos (si més no, ser entesos) en la llengua pròpia de Mallorca quan feim qualsevol gestió burocràtica, quan anam a comprar, quan anam al cinema...

Ni tan sols tenim dret a la lliure elecció de llengua quan som a ca nostra i volem veure segons quina programació televisiva o escoltar la ràdio.

Els que, de veres, defensen la lliure elecció de llengua, han d'ajudar a garantir la llibertat dels que volen usar la llengua pròpia de Mallorca.

Altrament, no són defensors de la Llibertat, sinó colons camuflats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Quan tries viure a un lloc tries viure en una llengua. Si tries viure a un lloc on es català és llengua històrica toca triar viure en català. Però aqueixos volen triar viure a una terra imposant sa llengua de s'estat invasor

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente