algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

La revolució feminista

Milers de persones s'han manifestat aquests darrers dies contra el terrorisme masclista, amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Un terrorisme que ha assassinat a l'Estat espanyol 1.028 dones des de 2003 (any en que es comença a fer el recompte d'aquest tipus d'assassinats).

Les dades del terror exercit pel masclisme són esfereïdores i demostren fins a quin punt s'han fet malament moltes coses a l'Estat espanyol.

Però si la realitat de les dades ens ha de fer reflexionar i empegueir, les mobilitzacions feministes dels darrers anys, que són la punta de l'iceberg d'un moviment feminista molt ampli i transversal, ens han d'omplir d'esperança i positivisme.

La sempre actual Maria Mercè Marçal escrivia l'any 1982 que «La revolució feminista somou tots els fonaments de la societat, i avisa que cal canviar-ne tots els aspectes amb una profunda transformació social, econòmica, personal... que qüestioni de dalt a baix la societat masclista».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 4 anys

Ido sí, trob que té molta raó na Maria Mercè Marçal que cal una transformació social, econòmica i personal que qüestioni la societat masclista. És absurd continuar amb aquestes idees heretades dels segles passats, amb aquests prejudicis, que tant de mal han fet contra les dones. La civilització ha avançat molt en els aspectes tècnics, moltes vegades amb la contribució de les dones, però en els aspectes socials i morals, molt poc. N'hauriem d'estar avergonyits.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente