algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Si no tenen res que amagar, que no ho amaguin

Des d'aquest dilluns i fins dijous, l'Institut Nacional d'Estadística espanyol rastrejarà els moviments de tots els usuaris de les principals operadores de telèfons mòbils --Movistar, Vodafone i Orange--. L'operació es repetirà el diumenge 24 de novembre, el dia de Nadal i, l'any vinent, el 20 de juliol i el 15 d'agost.

Segons l'INE, l'objectiu és conèixer els desplaçaments habituals o vacacionals dels ciutadans de cara a planificar serveis públics i infraestructures. La iniciativa, però, ha generat força polèmica i temor entre molts usuaris de telefonia mòbil, activistes de drets digitals i associacions de consumidors.

Particularment, no és que tengui res que amagar, però que es faci aquesta operació pocs dies després de que el mateix govern hagi aprovat, per via d'urgència, un decret que li permet apagar internet en una zona concreta sense, ni tan sols, el tràmit de l'autorització judicial, no resulta gaire tranquil·litzador.

Per acabar-ho d'adobar, la broma no ens sortirà barata: l'ens públic pagarà mig milió d'euros a les operadores perquè li facilitin les dades: 163.000 a Telefónica, 150.000 a Vodafone i 185.000 a Orange.

O sigui que, si és com ens ho conten, una institució pública que pagam entre tots, pagarà doblers a tres empreses privades perquè li donin dades sobre els seus clients, els quals paguen a aquestes empreses pels serveis que els ofereixen i que, posats a ser ingenus, podrien perfectament facilitar ells mateixos, directament i de franc, les dades a la institució pública.

Sospitós.

En qualsevol cas, si és veritat el que conta l'INE, tota aquesta operació es podria fer de manera pública, amb llum i taquígrafs... I haurien de passar els resultats als seus legítims propietaris: tots els ciutadans i ciutadanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per don perogrullo, fa mes de 4 anys

Grandes pensamientos mentales.

Si no tienen nada que esconder, que no escondan. De cajón. Si no tienes, no tienes, y si tienes, tienes. Además, si tienes, puedes esconder, pero en caso contrario, es muy difícil, ya que donde no hay, no hay. Clarísimo. Ni Don Perogrullo.

Valoració:0menosmas
Per màfia estatal, fa mes de 4 anys

Oh, i tant que tenen moltes coses a amagar. La primera és que formen part del règim feixista ecspaÑol. La segona que tenen una inclinació perversa a rebre ajudes estatals personalitzades. La tercera .....

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente