nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

18 de juliol, #MandelaDay: Llibertat presos polítics

El novembre de 2009, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 18 de juliol 'Dia Internacional de Nelson Mandela' en reconeixement de la contribució aportada per l'expresident de Sud-àfrica a la cultura de la pau, la llibertat i la diversitat.

El Dia Internacional de Nelson Mandela de 2018 marca l'aniversari dels 100 anys del seu naixement. El Centenari és una ocasió excel·lent per reflexionar sobre la seva vida i llegat, i seguir els seus passos per «fer del món un lloc millor».

Nelson Mandela va ser un lluitador contra el domini polític de la minoria blanca i la segregació racial que impulsava a Sud-àfrica. Per aquesta lluita va ser detingut, acusat de terrorista i condemnat a presó perpètua i a treballs forçats, internat a la presó de Robben Island. Poc a poc la seva figura es va anar fent coneguda arreu del Món i va rebre un fort suport internacional, i fou convertit en un símbol de la lluita per la igualtat racial, especialment després de la massacre de Soweto, del juny de 1976.

Després de vint-i-set anys de presó, Mandela va ser alliberat l'11 de febrer de 1990 i poc després esdevingué president del seu país.

Avui, a la Catalunya subjugada a l'estat espanyol per mètodes violents i no democràtics, hi ha milers de catalans que pateixen persecució per defensar la independència de Catalunya. Alguns dels principals líders independentistes han hagut d'exiliar-se i altres romanen injustament a la presó.

Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull són presos polítics com ho va ser al seu moment Nelson Mandela.

Aprofitem el Mandela Day per internacionalitzar la seva injusta situació. Omplim les xarxes amb la reclamació de la seva llibertat, enviem vídeos a totes les televisions del Món, àudios a totes les ràdios del Planeta i cartes a tots els diaris, per donar a conèixer la seva situació i per reclamar la seva llibertat.

Alliberem les i els nostres mandeles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pedro mesquida, fa mes de 5 anys

Es podria fer una piulada massiva a twitter

Valoració:0menosmas
Per Lekim, fa mes de 5 anys

18 Juliol és el día d l'aixecament dels FASCISTES contra LES FORCES LLEIALS AL GOVERN VOTAT PER TOTS ELS ESPANYOLS, i ara diven k'és el dia d la LLIBERTA PELS PRESSOS POLÍTICS, aczapteu-lo doncs ||*||

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente