nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Una contundent denúncia des del Parlament Europeu

El dijous de la setmana passada vaig participar de la conferència sobre els atacs contra de la llibertat d'expressió i de premsa a Europa, particularment a l'Estat espanyol, una iniciativa, impulsada pel BNG i els Verds - EFA, coordinada per l'eurodiputada Anna Miranda (BNG).

La sala 'Petra Kelly' de l'eurocambra va acollir els testimonis de polítics, periodistes cantants i activistes que són víctimes de persecució a l'Estat espanyol per les seves idees i per expressar-les públicament.

La periodista Bea Talegón va denunciar l'anomenada 'Llei mordassa' i la reforma del codi penal i, sobretot, la interpretació en seu judicial. També les restriccions del dret a la llibertat d'expressió accentuades amb l'excusa del procés sobiranista català. I va recordar que primer arribaren les retallades econòmiques i posteriorment vengueren les retallades de drets civils.

L'escriptor Suso de Toro afirmà que «excepte els espanyols, la resta del món ha pogut veure la vertadera cara de l'Estat espanyol en el conflicte català» i també que «els catalans saben el que passa a Catalunya, però els espanyols no» i conclogué que «en el regne d'Espanya regnen els lladres; està rodejat de democràcies i per això les persones fugen cap a Europa».

Entre els intervinents, hi havia representants del Grup de Suport a Valtonyc, la directora de Público, Ana Pardo de Vera; el corresponsal de Libération, Jean Quatremer; el raper Pablo Hásel; l'eurodiputada dels Verds holandesa Judith Sargentini, els catalans Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

Aquests varen fer un repàs als altres 'mèrits' dels actuals governants: 25% pobresa, generacions joves destruïdes completament, desnonaments, liquidació del sistema de pensions, sanitat en retrocés, inversió en educació ínfima, col·laboració amb el terrorisme internacional, nacions catalana, basca i gallega ocupades i ofegades, més de mil persones ferides l'1 d'octubre, existència de presos polítics...

La imatge d'Espanya és cada vegada més vergonyosa per als seus veïnats europeus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel, fa mes de 5 anys

Sorprenent. Valtonyc te "idees".

Valoració:-2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

@Tomeu (et al) El que és increïble és que algú es cregui encara "Espanya".

Valoració:5menosmas
Per Tomeu, fa mes de 5 anys

Es increible que qualqu pugui dir això d'Espanya. I mes increíble es que qualqu se cregui el que diu.

Valoració:-7menosmas
Per Santiago, fa mes de 5 anys

M'encanta! En tomeu martí treu de polleguera el fatxerum i gonellum

Valoració:8menosmas
Per Bernadet, fa mes de 5 anys

Repetir mil vegades les mateixes mentides no les convertirà en veritats. A tot estirar, en carnassa per a la parròquia nacionalista. És l'única funció que tenen articles com aquest.

Valoració:-7menosmas
Per Esporles, fa mes de 5 anys

Contundent

Valoració:8menosmas
Per Guiem, fa mes de 5 anys

Te rao en Suso, perque de moment Catalunya es del regne de España i també te es Pujols Millet, Alavedra, etc. I sen van ses empreses, tot i això no lleva que es pp i psoe tengan es seus lladres i tots ells haurien de ser a sa presó

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente