algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

40 anys de defensa de la terra

Tothom és lliure de celebrar els 40 anys de l'ocupació de sa Dragonera com trobi oportú. En el meu cas ho faré llegint 'Salvem sa Dragonera', el llibre que ha publicat Illa Edicions de l'historiador Pere J. Garcia Munar.

Aquest dijous s'han complit 40 anys exactes de l'acció de protesta impulsada pels col·lectius llibertaris mallorquins Terra i Llibertat i Talaiot Corcat, que varen ocupar sa Dragonera per tal d’evitar l'urbanització de l'illa per part de l’empresa propietària, Pamesa, que comptava amb l'aprovació de la Comissió Provincial d’Urbanisme. Una cinquantena de persones decidiren, aquell estiu del 1977, passar nits i dies a l’illot en condicions precàries per tal de defensar el territori verge de la barbàrie de l’especulació urbanística.

Fa 40 anys era un nin, i no tenc memòria personal d'aquella acció, però resulta bastant evident que en aquella mobilització popular hi ha l'origen del potent moviment ecologista mallorquí, un dels més importants a nivell mundial.

Celebrem, idò, els 40 anys de defensa militant i desobedient de la terra i del Medi a Mallorca. Tothom és lliure de celebrar-ho com vulgui, però en principi millor llegir que abocar més ciment damunt la soferta terra mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.