cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Data i pregunta

El mes de setembre passat vàrem escriure aquí mateix, que aquest mes de juny, el procés d'autodeterminació que viu el Principat de Catalunya entraria en la seva fase final.

Som a principis de juny i aquest divendres, si no hi ha un daltabaix important, Carles Puigdemont, 130è president de la Generalitat, anunciarà la data de celebració del referèndum i la pregunta que es farà a la ciutadania sobre el futur polític de Catalunya.

L'anunci de la data i la pregunta seran el sus a uns mesos on una immensa majoria de la ciutadania de Catalunya voldria escoltar els arguments per votar sí a la independència (que segur que els escoltarà) i els motius per votar que no (que estaria molt bé que els partits favorables a aquesta postura els explicassin, en comptes d'intentar furtar el debat).

Mentre, l'Estat espanyol, en estat de nerviosisme màxim, augmentarà el to de les amenaces violentes, redoblarà la guerra bruta i multiplicarà els esforços per comprar traïcions i per ofegar el debat polític.

Dos models ben diferents: un vol resoldre els problemes amb mètodes democràtics, l'altra vol amagar-los davall una estora de fems o callar-los a galtades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Nirvis? Si que hi ha nirvis, pero només els hi veig a la panda del cocomocho i companyia. I tens sa santa barra de dir que els partidaris del no, no volen debatir. "Manda huevos" com diria en Trillo.

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

¿ i no trobau rar i a mancar que amb tota sa moguda que hi ha a Catalunya amb so referendum i sa independencia , es des Roselló no haguin piulat ni per voler separarse de France i anexionarse a sa gran Catalunya ? Jo ho trob molt a faltar

Valoració:-1menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 6 anys

Estic molt impacient per veure que passarà. Voldria que anàs bé, però la situació es presenta molt, però molt, difícil. Amb tot, és molt lamentable que un poble no tengui dret a expressar la seva voluntad de pertànyer a una determinada nacionalitat a la que se sent genèticament lligat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente