cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Una constitució independentista i violenta

Hem hagut d'aguantar durant molts d'anys el discurs, gairebé únic, en favor de la Constitució espanyola de 1978. Si no defensaves la Constitució, si no la tenies com una escriptura sagrada, eres considerat un terrorista. De fet, el discurs encara està àmpliament emparat i repetit pels poders polítics i mediàtics.

Idò bé, tots els que troben que la constitució espanyola és tan fantàstica i tan intocable i al mateix temps van pel món amb posat de no nacionalistes o d’antiindependentistes els convé repassar l’articulat de la mateixa. Per si de cas en reproduirem íntegrament dos articles ben patriòtics, d’un nacionalisme extrem i d’un independentisme violent. L’article 2 diu textualment: «La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l’autonomia de les nacionalitats i de les regions que la integren i la solidaritat entre totes elles.»

El famós article 8, en el seu apartat 1 diu textualment: «Les Forces Armades, constituïdes per l’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d’Espanya, defensar-ne la integritat territorial i l’ordenament constitucional.»

Un servidor és dels que pensa que és legítim defensar la independència des de postures no violentes. La constitució espanyola no. A més a més de defensar la independència, troba legítim que això es faci amb les armes, usant la violència, si cal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ja heu saps, fa mes de 7 anys

Joan Miro Font (casi res).-

Empieza tú a repasar la propaganda y cuando tengas los resultados te agradeceremos que los publiques.

Gracias i bon día.

Y si vives en Ibiza, mejor te quedas.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

S'hauria de repassar sa propaganda que tengué es referèndum del 1978 per a votar-la/aprovar-la. Mos deien que la necessitàvem a crits. "Tu derecho es votar. Vota libremente" ("vota sí libremente", vaig llegir una ocasió en un acudit d'aleshores) I quan es provava de posar-li objeccions sempre es feia des de postures reaccionàries; que si era separatista promovent es federalisme, que si era atea, que què en podien esperar es catòlics amb aquesta constitució (aquesta pregunta record que la feia una al·lota, no una persona major). En fi, va ser una propaganda tan burda i interessada que no és d'estranyar s'ús que després se n'ha fet

Valoració:0menosmas
Per segur, fa mes de 7 anys

Electores: 4.398.173

Votantes: 2.984.790

A favor: 2.701.870

En contra: 137.845

En blanco/nulos: 147.011


Datos de Cataluña, naturalmente.

Por cierto ya podrías cambiar los temas, que este ha salido como tropecientas veces.

Valoració:0menosmas
Per ges un os, fa mes de 7 anys

He leído un boceto de Constitución para Cataluña en el caso que de verdad se vayan.

En ninguno de sus artículos dice que una parte de su territorio podrá independizarse del resto. En ninguna parte, listilla.

Las demás podrán decir misa, si les pete, pero la nuestra no lo permite. Por cierto, ¿dime cuales? listorra.

Valoració:0menosmas
Per Montsse, fa mes de 7 anys

Listilla, aixo diu la portuguesa : “3. Portugal reconhece o direito dos povos à autodeterminação e independência e ao desenvolvimento, bem como o direito à insurreição contra todas as formas de opressão.“, es clar, pensant en Guinea, Angola... pero de cap manera en Portugal que diu clarament que es indivissible
En saps cap més ¿?

Valoració:3menosmas
Per listilla, fa mes de 7 anys

Per a Montse:
Rosa Díez: "Pablo Iglesias defiende no la autodeterminación, sino a ETA"
Eduardo Inda: "En Catalunya se defiende lo mismo que ETA però de momento no matan"
Hi ha moltes constitucions que inclouen el dret a l'autodeterminació, sense anar més enfora, la de Portugal.

Valoració:5menosmas
Per Montsse, fa mes de 7 anys

Mai he sentit a dir que qui discrepa de la Constitució fos un terrorista. Poc seriosa l'afirmació.
Quantes constitucions coneix vostè ? En coneix cap que digui que si un territori es vol independitzar ho pot fer ? En coneix cap que assigni un altre tipus de paper a l'exercit ?

Valoració:2menosmas
Per de asco, fa mes de 7 anys

Quise decir: "En menos de 15 días".

Valoració:0menosmas
Per de asco, fa mes de 7 anys

En menos de 15 la OCB se ha metido en el bolsillo, de este nefasto gobierno, la cantidad de 44.000 euros de los impuestos que deberían ser sagrados y no lo son de ninguna manera.

Después los grandes iluminados se quejan de que hay gente en los pasillos de los hospitales.

Esperemos que en las próximas elecciones los larguen y que el nuevo gobierno no dé un duro ni para el catalán ni tampoco para ninguna otra lengua.

El lenguaje se debe de aprender en los colegios. Todo lo demás sobra.

De momento nadie ha impuesto la Constitución española bajo la fuerza de las armas. No digas tonterías.

Valoració:-2menosmas
Per Molt bona, Tomeu!, fa mes de 7 anys

Molt ben dita, Tomeu! Com es veu que trepitges els ulls de poll més dolorosos del fanàtics espanyolistes!. És per això que estan tan emprenyats amb tu. És per això que segueixen amb fervor quinzeanyera tots i cadascun dels teus articles, des de la primea paraula fins a la darrera.
Bon senyal que fas bona feina.
Gràcies.
No amollis!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente