algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Lectures de procés i platja (6): Mil i una raons per l'Estat propi

Aquest és un llibre col·lectiu, per bé que el signa, en tant que coordinador i redactor, el periodista Jordi Mercader.

L'autor explica que «Aquest llibre és la crònica d'una immersió en el mare nostrum del sobiranisme, escrita com un repte al qual em va convidar Pere Pugès (vicepresident de l'ANC) en ocasió del debat endegat per l'associació El País que Volem. Es tractava, em va dir, de començar a imaginar com podria ser la Catalunya amb estat propi. I necessitaven un relator de les tretze sessions dedicades a la reflexió d'experts en els diferents àmbits, pensades com al primer pas d'un llarg camí en el qual s'aspira a obrir un ample procés participatiu dels ciutadans. No hi ha països ideals, ni es poden crear en un laboratori i el futur s'haurà de construir sobre els avantatges i els inconvenients del present, l'experiència recent i la il·lusió per fer-ho millor. Amb els condicionants inevitables de les virtuts i defectes que ens adornen com a poble. De tot això es va parlar en aquestes converses i en varen sortir mil i una raons per creure en l'Estat propi».

Sempre he pensat que, si hem de fer un Estat nou, ha de ser un Estat molt millor que el que hi ha ara. Aquest llibre és un compendi de milers d'idees per millorar l'estat i l'Estat actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per beeeeeee, fa mes de 7 anys

Hay un pájaro que se pasa las 25 horas del día sentado en el sofá para controlar lo que emite IB3 y el lenguaje que emplea. Me figuro como debe tener "sa culera"

Valoració:-1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

15h 53', 23-8-2016: IB3, per desgràcia, emet una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:0menosmas
Per spainispain, fa mes de 7 anys

Aquests espanyols estan molt preocupats pel que s'escriu en aquesta web. Segurament són dels 4.5 de parats espanyols, o del 20% de ninis, o que no tenen la conciència tranquil·la i dubten de la seva estimada Espenya.

Valoració:1menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

La llum d'Espanya ja fa molt de temps que es va apagar i va ser per culpa dels mateixos espanyols. I això és el que els preocupa. Per això donen cops a les fosques.

Valoració:4menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

Soberania per les illes: 7413 votos (1,6 % del censo ). Esa es la realidad. No se entiende como la masa inculta y paleta no ve la luz.

Valoració:2menosmas
Per arruix, fa mes de 7 anys

Si hay tantas razones, parece que más de mil, no comprendo como todavía esteis por aquí dando la paliza y sin tomar el petate para marcharos para siempre.

Francamente, no lo comprendo. Seremos multitud los que nos quedaremos.

Libros y libros y más libros y al final no os vais ni con lejía caliente.

¿Cuándo será verdad?

Valoració:0menosmas
Per Joves Foners de Andratx, fa mes de 7 anys

Per molt que manyucleu.. NOSTRA Història i sa nostra CULTURA ses Balears mai serán lo que que voltros voleu, mai serán part de s'invent politicament molt intencionat.. des falsos països ( Pastissos ) catalans .. per què noltros els tenim més grans .. i som sa gran majoria silenciosa d'aquesta Terra Nostra que son ses Balears ..!
voltros es pancas que no sou més que cuatre replegats i sempre es mateixos en treinta anys, sou es que sou uns traïdors , uns venuts i renegats de sa vostra Terra.. donau pena i estau malalts d'odi .. vos ho hereu de fer mirar.. Barco arruix de sa Nostra Terra. A sa vostra boca quan no combreguen and ses vostres idees sa paraula feixista és s'unica que utilisau per despreciar quan vos refreguen per sa cara veritats que només vos interessa ocultar, qui son es feixistes ? ?
Pancatalanisme .. lladres de sa nostra història, lladres de sa nostra cultura..
Volem sa Nostra Terra Lliure d'aquest Cancer que sou..
Barco ARRUIX

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente