nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Obrir-se, no tancar-se

A Mallorca, els partidaris dels plantejaments del Mallorquinisme (cívic i polític) segurament no són majoria. Els posicionats clarament en contra, són una minoria. Podem formular, per tant, que els que no estan en contra dels plantejaments del Mallorquinisme (cívic i polític) són majoria.

Pot semblar un galimaties això que dic, però és essencial que els dirigents de les organitzacions del Mallorquinisme (cívic i polític) ho tenguin ben present.

El Mallorquinisme (cívic i polític) ha de fer polítiques, accions i tàctiques dirigides sempre a obrir-se i mai a tancar-se. L'exemple més espectacular que tenim d'això que vull dir és la campanya 'Mallorca m'agrada!'

He dit moltes vegades que, a Mallorca, amb molt i molt d'esforç aconsegueixes avanços minsos. Però avanços.

Cal, idò, que el Mallorquinisme (cívic i polític) faci molt i molta feina, es 'contamini', s'hibridi, es mogui, s'aliï, s'esforci, dialogui, engresqui, emboliqui, convidi, inciti, seduesqui...

Obviament sense perdre identitat. Ni la dignitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquí, fa mes de 7 anys

Quan aquest personatge diu "mallorquinisme (cívic i politic)", en realitat vol dir "pancatalanisme (civil i politic)"

Valoració:-1menosmas
Per Terròs, fa mes de 7 anys

No puc estar més d'acoird amb el que dius, Tomeu

Valoració:0menosmas
Per jijiji, fa mes de 7 anys

PP 162.863 35,09 %
C's 67.612 14,57 %
SI 7.413 1,6 %
.
.
.
.
.

Valoració:-1menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Per primera vegada crec que s'ha de tenir en compte el comentari de Biodramina. Aquí teniu una de les claus de que el sobiranisme illenc no tingui una majoria social. Se que en posareu molts de negatius però això és el què penso.

Valoració:2menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Facem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

El problema es que hay imbéciles (tú no, por supuesto), que confunden o, mejor dicho, quieren fusionar catalanismo con mallorquinismo, y ahí es dónde los baleares, les damos por el culo en las urnas.

Valoració:2menosmas
Per Andreu Miquel, fa mes de 7 anys

Som soci de l?obra cultural, vaig votar SI i crec que a en Tomeu Martí li vessa la raó. Totalment d'acord amb el que diu a l'article.

Valoració:-2menosmas
Per Mallorquí (2), fa mes de 7 anys

@ Mallorquí (1)
Veig que no has llegit la darrera frase. Te la copio:
"Obviament sense perdre identitat. Ni la dignitat."

Valoració:-1menosmas
Per Mallorquí (1), fa mes de 7 anys

Més= 0 vots
Si= 7400

Que el mallorquinisme cívic i polític s'ha d'obrir, què vol dir exactament? Que ha de tornar a pactar amb Podemos el tercer lloc per a un un diputat que no ha sortit elegit i que si hagués sortit elegit hagués fet feina a mitja jornada? Una nova candidatura amb Podemos que no han votat ni els electors de Més?

Valoració:3menosmas
Per Miquel Rosselló, fa mes de 7 anys

Totalment d'acord Tomeu. Cal caminar cap una nova majorial sociali de País

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente