nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

La Revolució avui

L'octubre de 2014 Facebook va comprar WhatsApp, per 21.800 milions de dòlars. Aleshores WhatsApp tenia cinquanta treballadors. Fa només vint anys, per trobar una empresa valorada en una xifra similar, havies d'anar a cercar General Motors, IBM o General Electric que tenien deu mil o vint mil treballadors.

La tecnologia ha avançat tant en aquests darrers anys que, en segons quins àmbits, per fer la feina que abans feien vint mil persones, avui en basten cinquanta.

Crec que aquesta realitat no s'ha de viure com una desgràcia, sinó com una oportunitat. Cal repartir més el treball, cal repartir més la riquesa i cal que la ciutadania recuperi algunes responsabilitats que en segles anteriors havia delegat. És necessari que la ciutadania dediqui menys temps a treballar i participi més en la política, és a dir, en la gestió dels afers col·lectius. Igualment, una part d'aquest temps 'recuperat' el podríem dedicar a la cultura i l'oci.

Que ningú s'enganyi, això que ahir era utopia, avui comença a ser possible. I necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 8 anys

Quan eres petit no te ensenyaren que no se porien mesclar ses pomes amb ses peres
Si ho compares amb sa producció des pagesos ho pots multipicar per infinit, has pixat fora des test

Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa mes de 8 anys

http://dbalears.cat/opinio/2016/03/03/289196/carta-dels-pares-cosme-ba.html

Muchos lectores esperamos que defienda ud a DBalears de estas acusaciones - surgidas a raíz de un artículo en vuestro periódico - que seguramente sean falsas.

Valoració:1menosmas
Per Quina por!, fa mes de 8 anys

És evident que a causa dels robots, aviat s'haurà de repartir la feina que hagin de fer els humans. I repartir la riquesa, no permetre que l'acaparin uns pocs, de cada vegada menys. Si no ho aconseguim per les bones, serà un desastre com encara no n'hi ha hagut cap en el món. Si no s'hi posa remei, la fam i les malalties de mils de milions de persones forçaran a posar-n'hi, potser quan la població mundial ja s'hagi reduït molt considerablement. Som vell i esper salvar-me de veure aqueix desastre.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente