algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Decepció per no disposar dels canals catalans abans del 27-S

Hi ha inquietud i una certa decepció entre les persones i entitats que treballen en favor dels mitjans de comunicació en català per l'anunci que va fer el Govern en el sentit que la recuperació de la recepció del Canal 33 i del 3/24 es podria fer «abans de Nadal», la qual cosa significa que no es podrà seguir tot el procés al voltant de les eleccions del 27-S pels canals catalans.

És cert que l'opció tècnicament més sòlida és complexa i es podria allargar uns mesos, però no s'entén per què no s'ha optat per la solució provisional d'activar un múltiplex «intel·ligent» i encabir els canals catalans on ara hi ha TV3 i IB3, una solució ràpida (els senyals del Canal 33 i del 3/24 arriben a les Balears) i barata.

#NoVagiPerDit pretén recollir aquelles informacions que, tot i no ser oficials, són d'interès per als lectors. Envia'ns una pista a novagiperdit@gmail.com

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per No hi posen interès, fa mes de 7 anys

No hi posen interès.
Les lluites per col.locar amiguets i per cercar consens... amb el PP per cercar un director de PP3! són prioritàries per a ells.

Valoració:12menosmas
Per 70, fa mes de 7 anys

I el canal per curts, també arriba bé a cateva.

Valoració:6menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 7 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualssevol altres que emetin en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:23menosmas
Per 69, fa mes de 7 anys

Pues en mi casa llega hasta el canal 69.

Valoració:0menosmas
Per manelsol, fa mes de 7 anys

Gonelles i feixistes, arruix !!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente