nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Grècia, UE i democràcia

Ja hem assenyalat en altres ocasions la paradoxa que significa que la Unió europea no compleixi els mínims de funcionament democràtic que exigeix als estats per esdevenir-ne membres. Dit d’una forma més gràfica, la Unió Europea, avui per avui, no podria entrar a la Unió Europea perquè el seu funcionament no és prou democràtic (segons els criteris establerts per la pròpia UE).

En l’actual torcebraç amb Grècia (avui no entrarem en el fons de la qüestió), les formes mostrades per allò que s’havia anomenat la Troika han resultat més pròpies de la màfia siciliana que de representants d’institucions democràtiques. En aquest sentit, els dirigents de Syriza, que actualment governen l’estat hel·lè han donat una lliçó d’ escrupolositat democràtica que ha deixat en evidència a Merkel, Lagarde, Schäuble i companyia.

Mentre Tsipras i els seus, han sotmès a referèndum les condicions del tercer rescat i ara es sotmetran a unes noves eleccions, els altres, atorgant-se la representació de més de 500 milions de ciutadans de la UE, sense demanar-nos opinió, han volgut sotmetre els grecs a unes condicions que, més que insostenibles, poden resultar humiliants.

I ja sabem com acaben les humiliacions nacionals a qualque país europeu...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ciutadà, fa mes de 8 anys

No fou la Unió Europea qui imposà les condicions del tercer rescat a Grècia, si no alguns governs de l'Eurozona (que no és el mateix que la Unió Europea) que s'entestaren en intentar humiliar Grècia.

De fet, el President del Consell de la Unió Europea, Donald Tusk, va assistir a la reunió de l'Eurogrup del 12 de juliol amb l'objectiu de fer que els governs de la zona Euro amb una postura més dura cedissin en les seves exigències per tal de poder assolir un acord just (com va dir: "All sides of the negotiations share responsibility for the current status quo. That is why today I called leaders to try to find a consensus which will be our common success with no losers or winners").

En qualsevol cas, no tot és blanc o negre i la Unió Europea (tot i no ser, ni de lluny, perfecta) no és el dimoni.

Valoració:0menosmas
Per Araceli, fa mes de 8 anys

Tens raó Tomeu, la UE no té prevists mecanismes de participació directa dels ciutadans i depèn del que decidesqui cada un dels estat que la formen.

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 8 anys

Estic d'acord amb tu , no sé com se atreveixen a res sensa demanar sa teva opinió, Gran Gurú me sembla que pasen de tu i de sa teva saviesa

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente