algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les detencions polítiques de Bunyola

Avui dimecres, 19 d'agost, el col·lectiu de suport als encausats, Solidaris Encausats de Bunyola, ha organitzat una festa de glosadors i músics a la Plaça de Bunyola, durant la qual es podrà gaudir de les actuacions dels glosadors Jordi Cloquell ‘Artiller’, Mateu Xurí i Maribel Servera; del grup musical i poètic de Biel Majoral, Miquel Brunet, Delfí Mulet, Biel Torres, Antoni Artigues i Antònia Font i del grup musical Broots. L’acte començarà a les 20 hores a la Plaça de Bunyola.

L'acte s'emmarca dins la campanya de suport als quatre joves detinguts per la guàrdia civil el 28 de maig de 2012 a Bunyola quan participaven d'una protesta pacífica i multitudinària contra la presència al seu municipi de José Ramón Bauzá. Aquests joves seran sotmesos a un judici innecessari i per tant ja des d'abans de començar injust, el proper dia 15 de setembre.

Aquest judici no s'hauria ni de celebrar perquè les detencions varen ser arbitràries i amb un evident component polític.

Els quatre detinguts no varen fer res que no fes la resta de gent que es trobava en la protesta. Ni res que no s'hagués fet a les protestes que se succeïren des que Bauzá començà la seva pítica antimallorquina i antisocial.

En canvi, sí que seria necessària una investigació per esbrinar quin polític va ordenar les detencions. Quin criteri varen seguir els agents per detenir arbitràriament a quatre joves concrets. Per què es varen desplaçar agents de la Guardia Civil de fora de Mallorca per fer aquella operació. Per què els detinguts no veren ser posats a disposició judicial fins trenta hores després de la detenció i, per tant, per què se'ls va castigar fent-los passar, innecessàriament la nit a la caserna de la Guardia Civil. I ja que hi som, per què es va enganyar el seu pares sobre aquesta qüestió.

Som en ple segle XXI i encara es produeixen detencions polítiques. Cal que Amnistia Internacional intervengui en aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 8 anys

Gràcies Tomeu, pel teu article, gràcies també per tot el suport que sempre ens has donat, sobretot en aquell dia tan trist per a tots nosaltresl.

Valoració:15menosmas
Per spain is pain, fa mes de 8 anys

I tot això segurament en nom de la llibertat...

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente