nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

La premsa forana

Aquests dies que celebram el cinquè aniversari de la revista Díngola de Sineu, és un bon moment per recordar, una vegada més, l'excel·lent tasca que ha fet i continua fent la premsa forana a Mallorca.

La majoria de les capçaleres varen ser creades a finals de la dècada del 1970, -Díngola és la més jove de les que s'editen en paper- encara que alguna capçalera és centenària com el Sóller o gairebé, com el Felanitx.

Aquesta premsa ha fet una gran feina en allò que s'anomena informació de proximitat i cal recordar la magnífica aportació a la normalització de la llengua catalana que han fet la majoria d'elles. Per a molts mallorquins i mallorquines va significar, en el seu moment, el primer contacte que tenien amb la forma escrita de la llengua que parlaven.

Però la premsa forana ha continuat sent el testimoni de l'evolució de cada un dels pobles de Mallorca i ho ha fet en les èpoques dolentes i en les èpoques pitjors. No hi ha hagut mai cap època bona per aquestes publicacions des del punt de vista del tracte institucional. I ho fa també des del paper en que es publiquen la majoria d'elles i des d'internet, on cada vegada agafen més pes.

Molts d'anys a Díngola! I llarga vida a la premsa forana!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu BARCELONA (, fa mes de 8 anys

Cal Felicitar totes les Revistes de les ILLES BALEARS ,, Fetes i escrites en Català de paper con tambe els Diaris en LLengua Catalana tambe tenen molta importancia .. Totes les TERRES que tenin una LLENGUA EN COMUN Con es LA CATALANA Cuantes mes coses es poguin Publicar en LLENGUA CATALANA .. ja es una petita gran Victoria .....Las Televicions Autonomicas emisores de radio tambe han de treballar molt mes en la Defensa de la LLengua Catalana a Catalunya no hufan prou .. TV-3 cada dia parla molt en Castellà va con els cangrejos cap enrere ....LES Revistes en Català i Diaris en Català esta be sortin en PAPER Pero el seu FUTUR ES INTERNET , SON LAS .. XARXES SOCIALS Son els MOBILS .. Cal entrar aqui rapidament sense perdre temps TOT EN CATALÀ A LA XARXA SOCIAL ... TOT EN CATALÀ ALS MOBILS ... Tot lo que no arriba a la Xarxas Socials als MOBILS NO ARRIBARA A MOLTS JOVES es la realitat molts joves no compren res de paper TOT ELS AGRADA LLEGIR AL Mobil ho Xarxa Social

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente