lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

27-S: o caixa o faixa

Ho hem dit en qualque altre ocasió i ara ja és definitiu: el Principat de Catalunya tanca definitivament l'etapa autonòmica. L'acord per a la llista del Sí (encapçalada per l'amic Raül Romeva i les amigues Carme Forcadell i Muriel Casals) és el punt i final que anuncia que a partir del 27 de setembre, el Principat entra en una nova etapa. En una nova dimensió. El sistema de partits que havia funcionat en el marc autonòmic ha esclatat definitivament. L'eix independència sí/ independència no, ha destrossat el vell mapa polític català: el PP gairebé desapareix engolit per Ciutadans. Al PSC, el caragirada d'Àngel Ros és l'encarregat d'apagar la llum. UDC s'ha xapat en dues meitats, la botiflera i la independentista. CDC es refunda, mata el pare i es fa independentista. ERC esdevé una força central i referent de l'independentisme. La CUP irromp com la força capaç d'aglutinar les lluites socials (la gent que de veritat està a peu de carrer lluitant, no els xarlatans de temporada) al voltant d'un independentisme rupturista. ICV duu el mateix camí que els partits que vivien en la indefinició: xapar-se en dos. I falta veure el paper que jugarà en aquest mapa Podem.

El 27 de setembre, els ciutadans de Catalunya hauran de triar entre dos models, i cap dels dos serà seguir amb l'actual sistema autonòmic. El 27-S, o caixa o faixa, que diria el general Prim.

O una faixa castellera de les que serveixen per a fer pinya i assolir la independència. O una caixa, per enterrar les aspiracions, reivindicacions i somnis de llibertat durant, com a mínim, una generació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobres sepa ratas., fa mes de 8 anys

Tiene que ser muy triste vivir anclado en este estado de frustración permenente.

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 8 anys

El govern català hauria de maldar per atendre les necessitat reals de la gent, en comptes de seguir representant aquesta comèdia inútil, interminable i avorrida de l'independentisme.

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Diu: "O una caixa, per enterrar les aspiracions, reivindicacions i somnis de llibertat durant, com a mínim, una generació."

Si no se aconsegueix el 27-S, seran les siguents eleccions i el tema sempre serà el mateix: Independencia SI/NO.

Lo millor que pot fer en Rajoy, de amagat, ès facilitar la independència, ja que públicament se ha de oposar. Com més resistència oposin pitjor serà per els altres pobles sota la dependència de Castella.

La independència de Catalunya ès inevitable i tots els polítics ho saben.

Valoració:2menosmas
Per Riure amb motiu ;), fa mes de 8 anys

Riure és bo sobretot si no rius per nirvis per por d'haver de mal viure en un estat que sense Catalunya o les Balears estaria pitjor que Grècia, llavors si que riureu però ja no dels qui paguen per vosaltres. Naltros no riem dels altres ens riem de naltros, de la vida. I aviat els catalans riuran molt més perquè seran lliure.

Pd: Estic d'acord amb Mallorquins////

Valoració:4menosmas
Per Mallorquín XDD, fa mes de 8 anys

Y de quienes nos reiremos cuando se independicen los catalanes? De los murcianos?

No caerá esa breva...

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí ////, fa mes de 8 anys

El Principat de Catalunya enfila l'últim tram del camí cap a l'alliberament aviat veurem La República de Catalunya independent. Aviat Castella tindrà una colònia menys i com que Madrid ja no podrà espoliar més doblers en aquelles terres a qui creieu que expoliarà més? Les Balears som el territori que pagam més impostos a Madrid i si no feim un pensament la cosa anirà a pitjor.

Tothom que ha pogut s'ha independitzat de Madrid-Castella. Feim un pensament?

Valoració:7menosmas
Per mallorquín, fa mes de 8 anys

Gracias, catalanes, por hacernos la vida más divertida.

Mucho mejor que el circo.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente