nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Reiniciar IB3 (i V): Sentit comú

El nostre suggeriment de l'anterior article de fer IB4, ha creat cert debat. Més enllà del nom, allò important és el model proposat, que, per descomptat, hauria de comptar amb la plena complicitat i implicació dels consells insulars.

L'actual president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duarte, s'ha mostrat favorable, aquests dies, a arribar a possibles acords amb IB3. No sempre havia estat així, però al final el sentit comú s'acaba imposant.

Sens dubte qui hi sortiria guanyant seria IB3 i, per descomptat, els teleespectadors de les Balears. L'acord tècnic és fàcil i d'aplicació immediat. És per tant una qüestió d'indole política.

Cal arribar a un acord de col·laboració amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (i amb la valenciana, si reneix) en els següents aspectes:

  • Que sigui restablert, de manera immediata, el senyal de TV3 a les Balears.

  • Que sigui restablert, de manera immediata, el senyal d'IB3 a Catalunya (i al País Valencià).

  • Que es garanteixi l’arribada del Canal 33 / Súper 3, del 3/24 i del canal Esports 3 (es podrien allotjar al multiplex autonòmic, que, per tal de garantir-ne l'estabilitat, podria gestionar l'associació Voltor).

  • Que el canal 3/24 ofereixi informació de les Balears de manera estable i permanent i, obviament, que es pugui veure a les Balears.

  • Que IB3 i la CCMA es coordinin a l'hora de comprar productes de ficció i grans transmissions esportives. Que exercesquin de serveis públics que col·laboren i no d'empreses que competeixen entre elles. Que vagin en el mateix sentit, en sentit comú.

  • Que IB3 i la CCMA arribin als acords necessaris per tal de fer canals temàtics conjunts (per exemple un canal musical o esportiu).

  • Que el nou canal valencià arribi des del primer dia a les Balears.

En l'àmbit de la ràdio, seria necessari:

  • Garantir l’arribada de les ràdios de la CCMA a les Balears mitjançant adjudicació de freqüències legals.

  • Moure les freqüències de les ràdios municipals més enllà del 107, la qual cosa permetria augmentar l’espai radiofònic per a la concessió de noves ràdios en català.

  • Aconseguir que IB3 Ràdio arribi a Catalunya i el País Valencià.

  • Aconseguir que totes les ràdios de la CCMA arribin a Balears a través de la TDT.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per spain is pain, fa mes de 8 anys

Totalment d'acord. Seria interessantíssim.

Valoració:4menosmas
Per CEO 2, fa mes de 8 anys

Els estudis, estudis són i allò que val és un referèndum. Jo no tenc cap por a fer-lo, perquè estic segur que guanyarà el sí a la independència, però si guanyàs el no, seria igual de respectable.

Valoració:3menosmas
Per welcomo to the real world, fa mes de 8 anys

@ CEO 2

No té molt de sentit fer un referendum quan menys de la mitat del catalans volen la indepència, no?

Ho diu en estudi de la pròpia generalitat...

Valoració:-4menosmas
Per CEO 2, fa mes de 8 anys

@CEO,
Idò venga, que facin un referendum... a veure qui guanya.

Valoració:1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Sieg Heil, Bartolo!
Lo que tú mandes, amado lider.

Valoració:0menosmas
Per CEO, fa mes de 8 anys

L'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, fet públic aquest divendres, apunta que el "no" guanyaria un hipotètic referèndum d'independència amb el 50% dels vots, mentre que el "sí" aconseguiria el 42,9% dels suports. Així és com responen els 2.000 enquestats a la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?". A l'últim baròmetre, del febrer, el "no" guanyava pel 48% dels vots, mentre que el "sí" sumava el 44,1%.

"La distància entre les dues opcions és considerable i s'ha eixamplat", ha assegurat el director de l'ens, Jordi Argelaguet. "Set punts i escaig és una distància considerable", ha afegit. I ho ha atribuït no tant a un descens del "sí", sinó que el camp unionista ha aconseguit "xuclar" dels indecisos o dels que es negaven a respondre les anteriors enquestes.

"En termes estadístics, el 'sí' retrocedeix una miqueta, però trencament està dins el marge d'error", també ha apuntat, recalcant que el vot independentista "té un terra del 40%. Hi ha hagut uns moments en què ha crescut una miqueta, i ara ha retornat més cap a aquesta xifra".

Els indecisos, en aquest baròmetre, són el 5,8%, un percentatge molt similar al 6% de l'anterior. L'1,3% dels enquestats no van voler respondre a la pregunta

Valoració:-2menosmas
Per pepeta, fa mes de 8 anys

Totalment d'acord. Però crec que s'ha de fer amb caràcter preferent.
No pot ser que no poguem veure les notícies del 3.24 i tv3 igualment que a catalunya.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente