muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Votar pensant en el passat, en el present i en el futur

Aquest diumenge, Mallorca i les Illes Balears, com a conjunt de persones, com a espai físic, com a paisatge, es juguen el present i el futur.

Si el Partit Popular pot tornar a formar govern, venen uns anys d'aprofundiment en el malestar social que ha creat Bauzá i el seu equip. Venen anys de conflictivitat social, de vagues de treballadors, de conflicte permanent als centres educatius i al sector de la sanitat, de creixement de la fractura entre els rics i els pobres, de creixement de les desigualtats socials, de desaparició de la classe mitjana, d'eliminació dels drets lingüístics, de descohesió social i de marginació dels nouvinguts.

Si, en canvi, l'esquerra pot formar govern, amb una entesa amb el PI o sense aquesta, tenim garantit, de ben segur, un retorn a la pau social, als consensos i a un major equilibri i igualtat socials. I també una millora en la imprescindible cohesió social i en la conservació del patrimoni i del paisatge. No és poc, però no és suficient i un servidor, ja ho avanç ara, no es conformarà amb el cessament de la persecució institucional contra el benestar social i contra la cultura. Caldrà demanar molt més.

Però quan falten 48 hores per les eleccions, és el moment de la mobilització de la bona gent que estima Mallorca, que estima aquesta terra i la seva gent.

És el moment de fer una reflexió en clau de passat, en clau de present i en clau de futur.

És el moment d'interpel·lar familiars, amics i coneguts que per inèrcia, o per desconeixement, o per religió, o per candidesa, o per desinterès, encara fan comptes votar el PP. Cal interpel·lar-los i dir-los que el seu gest no és innocu, que el seu gest perjudica a persones concretes, que fa mal i crea malestar col·lectiu. Cal fer-los veure que el seu vot serà utilitzat per Bauzá i companyia per agredir i perjudicar a molta gent.

Cal que cadascú de nosaltres parli amb gent que encara avui fa comptes votar el PP o partits que li donaran suport i demanar-los un vot responsable, un vot contra la violència simbòlica que ha practicat Bauzá aquests anys.

Diumenge, els que votin Bauzá seran còmplices de la manera bastarda i sectària que té d'entendre la política.

Facem aquest darrer esforç. Recordem que el passat més immediat ha estat de patiment i també de resistència i lluita. Que el present és el poder de decisió que tenim, literalment, a les nostres mans. Que el futur és fet d'expectatives i esperances.

Diumenge votem en consciència, en democràcia, amb tranquil·litat i amb alegria.

Que cada vot esdevengui gest de dignitat. Un gest de llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 8 anys

Tolito, Tolito, t'has passat. Si torna a guanyar el PP l'has cagada.

Valoració:-3menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

I tu, Agur, ets còmplice dels qui volen eliminar-nos com a poble per fer-nos uns castellanets de tercera o de quarta, que de primera o de segona no ho serem mai. Sempre serem el poble vençut, assimilat per l'engany i per la força, si arribau a triomfar en les vostres pretensions. Però encara queden prou mallorquins de bona casta per a impedir que això succeeixi. Visca Mallorca i visquin els Països Catalans!

Valoració:9menosmas
Per agur, fa mes de 8 anys

Y tú eres cómplice de la manera bastarda y sectaria que entienden la política los pancatalanistas.

El lunes, los mallorquines pondremos a cada uno en su lugar.
El martes, a seguir ladrando desde tu agujero.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente