cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

Prioritat i honestedat

És evident que a les properes eleccions autonòmiques el primer objectiu de qualsevol persona que s'identifiqui amb els valors de l'estimació com a la nostra terra, la nostra llengua i cultura, és fer fora del Govern la colla d'enemics d'aquests valors que lidera José Ramón Bauzá.

També és evident que a les alçades dels temps que corren, això, de per si, ja no és suficient.

Cal oferir a la ciutadania de les Illes Balears diagnòstics clars dels principals problemes que tenim en tant que comunitat i cal oferir les solucions a aquests problemes.

Vivim sota el dictat d'un Estat que es queda el 48% dels nostres recursos econòmics. Vivim sotmesos a una oligarquia espanyola que no té cap intenció de reconèixer la pluralitat nacional, cultural i lingüística que avui forma part de l'Estat espanyol. Vivim en un Estat governat per lladres, estafadors i trilers de la política.

És imprescindible explicar aquesta realitat i fer propostes per a combatre-la. Ja no valen promeses de reformes de sistema de finançament, federalismes impossibles, ni apel·lacions a reconeixements parcials o progressius d'alguns drets nacionals, lingüístics o culturals.

És prioritari fer fora del Consolat de Mar els sipais que ara l'ocupen. I tots hem d'empènyer en aquesta direcció. Però els líders polítics han de ser honests i reconèixer que la única solució als problemes reals de la ciutadania de les Illes Balears passa per assumir des d'aquí la plena sobirania.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 8 anys

Pen Joanot Martorell:
Lo d'Espanya mos roba te sona de que és sa veritat.
El 2008 en Zapatero va publicar ses balances fiscals del 2005. Jo en vaig estudiar ses del 2002, a partir de sa revista "Papeles de economía española" del 2004, editada per la FUNCAS, i d'un estudi que va fer la UIB: el 2002 pagàrem 3500 milions d'euros més que no la suma dels serveis, inversions i altres despeses que poguessin atribuir-nos, però per solidaritat només n'hauríem d'haver pagat 900, o sigui que dels 3.500 milions com a mínim 2600 eren robats.

Valoració:0menosmas
Per spainispain, fa mes de 8 anys

Efectivament és com dius. Només l'alliberament nacional ens donarà eines per tal d'assolir les nostres necessitats. Els agenollats, que es conformen amb un succedani, tenen una síndrome tant profundament arrelada que no saben distingir la raó de la manipulació. És un problema de reflexió. I de cultura, evidentment.

Valoració:2menosmas
Per Foie, fa mes de 8 anys

Porqueret,
Be que el llegeixes cada dia!

Valoració:2menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 8 anys

El mismo artículo de siempre.Parece que Tomeu Martí no sabe escribir otro artículo.
Bauzá es el enemigo de nuestra cultura, nuestra lengua y nuestra tierra.
A esto le añade que España se lleva una parte importante de nuestros ingresos. Et voilà, otro artículo al periódico. Y 2000 euros al bolsillo.
Hace algún tiempo este Porqueret tenía unos ingresos tales que pagaba el 48% de renta. ¿Y que hacía el Govern de Matas, Antich, Armengol y cía? Pues pagar a la Obra Cultural Balear (que de balear tiene poco), al GOB (que de ornitológico no tiene nada) y a otras ONG similares cuyos directivos vivían a cuerpo de rey a cuesta de mi sudor.
Me cansé de sudar y ahora me dedico al pastoreo y así ni GOB ni OCB ni este diario viven de mi sudor.

Valoració:-5menosmas
Per Despertaferro, fa mes de 8 anys

Xisco,
Això mateix que dius que t'ha passat a tu, li passa a molta gent. El 48% de lo que produïm a Mallorca, xerrem mallorquí o foraster, haguem nascut aquí o a fora, ens ho fot l'estat espanyol per mantenir la seva monarquia i tot el seu montatge.

Valoració:0menosmas
Per xisco, fa mes de 8 anys

¡Santo Dios! toda la vida en Mallorca y ahora me entero de que para solucionar los problemas reales de la ciudadanía pasa por asumir desde aquí la plena soberanía. ¡Jozú, lo que hay que oir!

Valoració:-4menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

La prioridad es que vuelvan "los nuestros"

No importa con quienes pacten, sino que lo importante " ...és fer fora del Govern la colla d'enemics ..."

A ver si vuelven las subvenciones porque necesitamos promocionar " ... la nostra terra, la nostra llengua i cultura"

Valoració:3menosmas
Per Brandy Soberano, fa mes de 8 anys

Una vez consigamos la soberanía, a los calvos nos crecerá el pelo, y los obesos como Martí desarrollarán "tableta de chocolate".
Es así.

Valoració:0menosmas
Per Joanot Martorell, fa mes de 8 anys

Espanya mos roba ... de que me sona això?

Valoració:-5menosmas
Per Rafa, fa mes de 8 anys

"els líders polítics han de ser honests i reconèixer que la única solució als problemes reals de la ciutadania de les Illes Balears passa per assumir des d'aquí la plena sobirania....."

Ets més beneït que en Pep Merda.....

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente