algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

La llei de símbols al Parlament

El PP més radical, ara a la seva cúpula, aprofita el Parlament per imposar la política més ultra dretana, autoritària, dictatorial i neofranquista que s’ha vist des de la transició fins ara. El president està entestat en governar i legislar segons les seves fòbies personals. Continua amb la promulgació de lleis i decrets que passaran a la historia com exemple de com no s’ha d’exercir el poder, que et dóna la majoria silenciosa de les urnes.

El projecte de llei sobre l´ús de símbols institucionals de les Illes Balears ens diu quins són els símbols oficials de les Illes Balears: la bandera de les illes Balears, l’escut de la comunitat, i les banderes, ensenyes i escuts i altres símbols distintius acordats per les corporacions locals. Al mateix temps ens recorda quin és l’ús de les banderes a les illes: un lloc preferent per la nostra però immediatament després de la bandera espanyola. També ens informa dels altres símbols que estan permesos, com són els representatius d’actes commemoratius de caràcter oficial, els representatius de declaracions oficials d’interès local, autonòmic, estatal o internacional i els símbols històrics o artístics que sigui part dels conjunts arquitectònics dels immobles o mobles afectats. Manté també que hem de demanar autorització prèvia si volem penjar alguna cosa diferent a la prevista per ells com a símbol oficial o permès. Tornam a la censura prèvia del franquisme la qual cosa atempta contra un dret fonamental recollit a la constitució espanyola.

Atorga la responsabilitat de llevar de les façanes els símbols no permesos als responsables dels centres. Tipifica les faltes lleu, greu, molt greu... les sancions per no complir de forma immediata la norma de llevar un símbol no oficial, o no permès o no autoritzat, d’entre 500 i 10.000 euros. Fa una passa més i amenaça en dur als responsables a un judici penal i que en cas que un jutge del tribunal penal consideri que no hi ha delicte ells podran iniciar un expedient administratiu sancionador. Delirium tremens!

Com que l’informe previ del Consell Consultiu els diu que no es pot coartar la llibertat d’expressió, el govern Bauzá, el que fa és limitar-la, acotar-la, reduir-la i dir-nos quan la podem exercir i quan no. Igualment atempten contra un dels drets fonamentals de les persones.

Ens parlen de la imparcialitat, neutralitat i objectivitat dels funcionaris públics perquè el que volen són funcionaris grisos, sords, cecs i muts a la injustícia i a l’incompliment de la llei per part d’alguns, ALGUNS, polítics que exerceixen malament el seu poder de representació que els ciutadans i ciutadanes els hem atorgat i aprofiten per llevar-nos drets laborals, socials, lingüístics i culturals i no promoure la creació de llocs de feina i la justícia social.

Per altra banda, els símbols identificatius d’entitats o empreses amb un concert o sostinguts total o parcialment amb fons públics queden autoritzats als efectes que estableix l’article d’aquesta llei que diu que per utilitzar símbols diferents als oficials o als permesos haurà de ser autoritzada per la conselleria competent.

Dir que la llei entrarà en vigor 20 dies després de la seva publicació al BOIB i que la disposició transitòria única diu que “S’han de substituir els símbols o les plaques que no s’ajustin a allò que estableix aquesta llei en el termini màxim d’un any des que entri en vigor”.

Per tant l’STEI demana que, de moment, ningú no llevi els llaços ni de les façanes ni tampoc de l’interior dels centres i que esperem a veure com queda la llei després de passar pel Parlament dia 19 i veurem quan es publicarà al BOIB. Quan baixem els llaços els volem dur, tots junts - els llaços i nosaltres-, a Lluc o a Cura o a la Real... Allà seran ben rebuts i ens els custodiaran mentre uns altres governants, més respectuosos amb la llengua i cultura de les illes, amb l’educació, amb les persones i els seus drets fonamentals, arribin al poder.


M. Antònia Font
Política educativa i normalització lingüística STEI

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 9 anys

I jo em deman, per què no lleven abans els noms de carrers dedicats a feixistes?, i per què no lleven les plaques amb els escuts falangiste?, per què no condemnes el franquisme?, i per què la delegada del govenr a Catalunya entrega encara medalletes als de la Brigrada Azul?, Ah!, ja ho sé, tots ells són de la mateixa corda.

Valoració:0menosmas
Per Pilar, fa mes de 9 anys

Vilpendiado! On vas amb 800 anys de dominació musulmana, un mica més de cultura no t'aniria malament. No opinis quan no saps!

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

Els musulmans varen dominar a Mallorca exactament 326 (tres-cents vint-i-sis) anys.

Del 903 al 1229.

Valoració:-1menosmas
Per mallorquinista, fa mes de 9 anys

Y digo yo: ¿porque no emigran esta "señora" y todos los de su cuerda a Cataluña? Total, aquí son más marginales que las ratas (a los informes GADESO me remito), nadie les echaría de menos, y en la Cataluña Imperal, Una, Grande y Libre, serían bien recibidos...
Ganaríamos todos, ellos y nosotros.

Valoració:-7menosmas
Per Catalineta, fa mes de 9 anys

@Cabrit: ja t'ho dit, juren sa Constitució davant d'un crucifix (corregeix-me si m'equivoc, però crec que no la juren a una església o una catedral). I el Valle de los Caídos, exactament esvàstiques no, però ja sabem quins símbols hi ha.
Els llaços no es posaren a ses escoles com a símbol "oficial". És un element que simbolitza un suport o una vinculació a una causa concreta, amb la que, evidentment pots no estar d'acord. Pensa en un altre símbol semblant, el dia de la dona, també s'haurà de demanar permís per posar llaços roses? Per què as meu barri, n'hi ha per tot, ajuntament, escoles, etc-
Ja sé el que diu sa llei. Sé llegir. Els curts sou els que pensau que "símbol" és només un tros de tela d'un color que no us agrada i que representa molt més del que dieu: el llaç quadribarrat en defensa de sa llengua no és sa senyera plegada, per més que hi ensistiu!!!
I és això el que em fa ràbia, sa hipocresia i sa mala idea que hi ha darrere.

Valoració:7menosmas
Per Cabrit, fa mes de 9 anys

Catalineta, no ets més curta perque no te veurien.
Diga´m un sol puesto oficial on hi trobis, a dia d´avui, una creu penjada (que no sigui un monument històric òbviament, o una esglèsia).
Diga´m un puesto (que no sigui sa pared d´un solar, o s´habitació d´un penjat) on hi trobis una esvàstica.
Es tracta de no OFICIALITZAR cap simbol, de cap tipus.
Si hem d´admetre sa bandera d´una altra comunitat com és sa senyera catalana perquè no sa de Madrid dins s´aula d´es teu fill, o sa de s´ajuntament de Coria del Rio?.
Fins i tot fa pena contestar-vos de ses animalades que inventau per justificar aquestes collonades.

Valoració:-8menosmas
Per Catalineta, fa mes de 9 anys

Crucifixos n'hi ha per tot (no tants com abans, a les escoles precisament, encara que fosin públiques i no religioses, sempre n'hi havia al costadet de la foto de'n Juanca), fins i tot es membres des govern juren sa vostra estimada Constitució (d'un Estat en principi aconfesional) davant d'un crucifix.
Esvàstiques, o símbols semblants, poques, però alguna se'n veu i ningú fa res... Els bichos que van irrompre s'altre dia a un acte de s'associació "Súmate" a Mataró, quina vestimenta i quins símbols portaven?? (http://www.lavanguardia.com/local/maresme/20131217/54398326264/mataro-grupo-fascista-ataca-acto-sumate.html). Ah, quants membres des PP o de Nuevas Generaciones han sortit fotografiant-se amb grups feixistes? I el Valle de los Caídos què és exactament? Un parador nacional? Faran alguna cosa amb les pintades a s'OCB?
Llei de símbols, d'acord, però apliquem-la per tot igual. Si no, és realment el que pens que és (una versió de sa llei de seguretat pública que preparen a Madrid): pura censura. Així actua aquest govern davant les crítiques: amenaçant i impedint a la gent expressar-se. Ole, ole...

Valoració:-7menosmas
Per Vilipendiado, fa mes de 9 anys

Imáginemos un colegio de Pere Garau con símbolos del Islam en la puerta del centro porque así lo quieren sus alumnos o padres de alumnos... no se puede negar que los musulmanes estuvieron aquí durante casi 800 años....

Valoració:-6menosmas
Per Pa de pastera, fa mes de 9 anys

A voltros segur que sí que vos paguen. Els qui no tenen dos dits de seny ni coneixement (com deien es padrins), no coneixen la història ni tenen arguments, només saben insultar i menysprear, sense adonar-se de la seva estultícia.

Valoració:5menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

¿Se puede poner un crucifijo, un totem indio o una esvástica?...pues una "senyera" tampoco.
Fin de la historia.
¿Te pagan por escribir estas gilipolleces?.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente