nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

Violència

Acab de llegir la cremadissa de les portes de la seu del PP eivissenc, i no hi he estat gens ni mica d’acord, fotre, que això no és això, home. Com tampoc estic d’acord en cap tipus de violència vengui d’allà on vengui, mancaria. Sempre he sentit a dir que “al que alça la mà, li cauen les raons”. És una dita nostrada molt antiga aquesta. Violència mai. Tot s’ha de poder arreglar parlant, aquesta és teva, aquesta és meva, arribar a conclusions, respectar-les mútuament a ser possible sense alçar de més la veu, com a persones, com a éssers humans, no com a cans rabiosos. Qualque pic he hagut de ser testimoni, he vist i escoltat discussions i qualque empenta afegida per temes que en veritat feien rialles, no valien l’alè que es gastava ... Amb una paraula, vostès ja m’entenen.

Però, per desgràcia de tots, de cada dia que passa l’aire de respirar es torna més espès, els barrams s’estrenyen massa fort, moltes mirades s’endureixen una cosa de no dir. I el més greu: en persones que ni tan sols mai ho haguessis sospitat, normals, pacífiques. Qualque cosa no rutlla bé. Pot ser molt greu a curt termini, i no m’agradaria esglaiar ningú.

Dia a dia es van deteriorant de manera més alarmant els serveis públics i socials més elementals, més necessaris. Començant per la sanitat per exemple, que puc xerrar de jo mateix, no importa guaitar a cal veïnat: mirin, com a diabètic que tenc la desgràcia de ser, entre altres precaucions puntuals diàries, per prescripció de l’especialista un pic cada mig any m’han de fer una anàlisi de fons d’ulls, per mor de la predisposició, el risc que tenim els que patim aquesta deficiència pancreàtica de ser afectats de cataractes i altres malalties infeccioses dels òrgans de la vista. Em podeu creure si us dic que, sol·licitat ben d’hora al seu temps i moment, ara mateix ja fa catorze mesos de la darrera vegada que m’ho miraren? Que he insistit i repetidament m’han contestat el clàssic: ja li telefonarem? Així anam.

Més d’en Gabriel Florit i Ferrer per part de mare. Els primers vint o vint i cinc anys de vida laboral vaig cotitzar l'anomenat “règim general”, i per cert dins una categoria alta, que jo exercia d’encarregat, de cap de departament, etcètera. Fins que la darrera companyia on vaig treballar se n’anà en orris i em vaig decidir a fer-me venedor pel meu compte, ja saben, representant, agent comercial, cosa que durà fins que vaig acabar el meu temps de cotitzant. Sabeu vosaltres quina misèria cobra de jubilació un autònom? Sí, d’acord, pagàvem manco, però també s'ha de dir que no teníem subsidi d’atur, ni vacances pagades, ni baixes per malaltia els primers quinze dies, crec, que tampoc no hi vaig estar mai de baixa, jo. Sabeu per quines cinc-centes no m’han de valer per a res els anys cotitzats al règim general? Sols compten els darrers quinze anys. No són meus tots els doblers cotitzats? Me n’han de regalar cap, trobau? Ala, venga, no en vull parlar pus que em descol·loc.

Gabriel Florit i Ferrer

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cucut., fa mes de 10 anys

No momprenc ni momprendré mai, que per arreglar una cosa que es pot compondre amb quatre garrotades ben pegades, haguem d'anar a perdre temps i doblers darrere els vots i les urnes...
És que no hi entr...!

Valoració:-1menosmas
Per betzol, fa mes de 10 anys

¿Una persona oprimida?, pero que coños dices. Los que pegaron fueron a la sede del partido popular, que por cierto todavía no los han encontrado en unaisla diminuta como Ibiza, son oprimidos. Serán otra cosa, y lo son, pero de oprimidos nada de nada. Casi casi lo justificas. Fuego al mono que es de goma.

Valoració:-1menosmas
Per te deseo lo mejor, fa mes de 10 anys

Menos mal que en esta ocasión no hablamos de lenguas, afortunadamente.

Hay algo que no termino de entender, ¿cómo esposible que los años cotizados al régimen general no valgan de nada?. Pregunto.

¿Te has preguntado en alguna ocasión porqué hay recortes y que la Seguridad Social da largas y más largas?.

¿Estas de acuerdo que en Mallorca haya miles y miles de subsaharianos y de todos los puntos del mapa que sin cotizar tienen derecho a asistencia sanitaria gratis y escuela para sus hijos?. Supongo que tendrás muy presente el "cristo" que acaba de realizar la izquierda extrema con el caso de Alpha Pan. Pero claro, si los niños de los emigrantes al cabo de unos años hablen catalán, ya tendremos todos los problemas solucionados.

Deseo que la vista mejore al cien por cien y no tengas ninguna clase de problemas.

Valoració:-7menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

Si, jo amb la violència tampoc m'hi duc bé. Però he de dir que, sense justificar-la, l'entenc. Arriba un punt que la persona oprimida ja no sap què ha de fer, i de pura impotència es torna violenta.

Valoració:10menosmas
Per astorat, fa mes de 10 anys

Ara veuràs, Biel, que després d'aquesta article aclaridor-reivindicatiu, et criden aviat, que no serà així als qui esperen mesos i mesos per una ecografia i no tenen la possibilitat de l'article. Però segons el debat de l'altre die tot va molt bé, cada dia millor. Mem si encara a la pròxima fira no canviarem el mul.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente