muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Estructura i accessoris

Com Matas, jo també confiava en el Tribunal Suprem. Sempre vaig escriure que no entraria a la presó, per molt que l'Audiència de Palma i el vot particular del magistrat Barreiro vessin clar que la contractació d'Alemany era un frau de llei dissenyat per poder complir amb la voluntat de Matas sense que el periodista destapàs el seu treball. No em vaig equivocar perquè era impossible equivocar-se de país.

Matas, al contrari de Munar, Nadal o Buils, fa part de la casta, encara que sigui de rebot. Ha jugat en la Champions, on els empresaris, polítics i magistrats comparteixen estovalles en caríssims reservats. A uns reservats on polítics i empresaris de províncies hi entren sense la necessària familiaritat i que els magistrats de províncies no tasten ni pagant. Són reservats on es redacta el BOE, es nomenen càrrecs i distribueixen contractacions. Els que hi passegen constitueixen l'estructura bàsica de l'estat. La resta és accessori i, per tant, pot caure. Matas és estructura. Munar i cia són accessoris, com també ho són l'Audiència de Palma, el jutge Castro, els investigadors i els fiscals Carrau i Horrach que han fet la seva feina sense més motivació que el rigor i la professionalitat.

Qualque dia s'havia d'acabar el somni dels herois populars, de que tot era possible perquè la llei ens iguala. Ahir era un bon dia per aterrar, de morros i ranquejant però aterrar en el país real. Ahir era un bon dia per reconèixer que no hi ha res a fer, que tot és decoració i cartró pedra adaptable, mentre no es toqui l'estructura. Ahir era un bon dia per escriure aquest article que serà el darrer d'aquesta etapa i, probablement, el final d'una vintena d'anys d'escriure a diari. Jo també hauré de refer la meva estructura, avesada a observar, llegir, pensar, conèixer, escoltar... sempre amb la idea de convertir-ho en una petita peça en el diari. Segur que podem canviar les estructures. Només cal veure's capaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Llofriu, fa mes de 10 anys

Vint anys empenyent per dignificar la tribu... gràcies.

La vida és una obra en fascicles. Que us vagi millor en el pròxim.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Gràcies per la teva opinió fins avui. Molta sort a partir d'ara.
Una aferrada.

Valoració:1menosmas
Per Les Pistoles Les Tenen Ells, fa mes de 10 anys

No m'ho puc creure!
Et trobaré a faltar. Se'n va una veu lúcida, punyent i nevessària.
Molta de sort i moltes gràcies per l'optimisme i la confiança.
Una abraçada virtual.

Valoració:4menosmas
Per Sebatià G., fa mes de 10 anys

Gran article, sí senyor!

Valoració:0menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys

Com pots dir que els fiscals Carrau i Horrach treballen amb rigor i professionalitat? T'ho hauries de fer mirar! Si Horrac fos rigorós i honest --cosa que no és-- hauria investigat i imputat son pare --ex tresorer del CIM durant el cas de Can Domenge-- i la seva germana (interventora de carreteres del CIM). Jo no trobaré a faltar els teus articles en aquest digital ja que el teu lloc és a Diario de Mallorca o a El Mundo. Allà estaries dins la teva salsa.

Valoració:-18menosmas
Per Tomeu Carrió, fa mes de 10 anys

M'agradaven els teus articles. Em sap greu que sigui el darrer. Et desitj un bon nou camí.

Valoració:19menosmas
Per Arnau, fa mes de 10 anys

Ferran, trobarem a faltar els teus escrits sempre tan clars i punyents. No perdis el teu bon ull d'observador . Salut

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente