nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

Una passa més en l'estratègia contra el català

La incapacitat del PP per fer-se majoritari en el món intel·lectual i acadèmic fa que menysprei ostentosament el saber i que erosioni les competències acadèmiques. Hem vist com incompleixen l'Estatut i obvien que la Universitat de les Illes Balears és la màxima autoritat legal en temes lingüístics. Ni farts d'herbes dolces s'acostarien a la UIB per demanar el parer científic sobre l'assumpció o no de la normalització del català, el rigor de les modalitats locals i el seu camp d'aplicació, la qualificació necessària per fer possible el TIL ni cap altra anàlisi seriosa que pogués contradir el seu dogma.

De fet, acabam de veure que només s'acosten a la UIB a nivell personal, tan personal que encomanen l'argumentari pel canvi del Pla Territorial de Menorca a una exdirectora general del PP que plagia sense manies treballs fets per altres indrets.

Com deia, com que no poden copar el món acadèmic entreguen les competències a organismes governamentals. El darrer episodi, per ara, és atorgar a l'Institut d'Estudis Baleàrics competències que fins ara s'atorgaven a la UIB. És curiós que aquest institut es faci amb competències de la universitat quan el seu director, Antoni Vera, no aconseguí plaça d'administratiu en ella. Tant de bo fos una revenja personal perquè així podríem responsabilitzar a les humanes misèries d'aquestes decisions. No; és més greu. És una estratègia marcada per Bauzá i el seu sanedrí per recloure el català en un ens actualitzat del que foren els "Coros y danzas de la Sección Femenina". Una entitat folklòrica, generosa amb els amics, despietada amb els dissidents, assèpticament aïllada de l'Institut Ramon Llull i, sobretot, una màquina per fer complir els desitjos del president que menysprea el català. I folklòrica, molt folkòrica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.