cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Com les ànneres

Tenen la majoria sobrada per fer el que vulguin. No han de donar explicacions més que als seus patrocinadors, perquè els votants els tenen captius i saben del cert que són de memòria curta. Ocupen, per voluntat popular, totes els estaments i totes les institucions... i així i tot fan les coses tan rematadament malament que, com les ànneres, cada passa és una cagada.

No em basta l'article per enumerar les esmenes que ells mateixos han fet a les seves lleis, fins i tot una vegada publicades. També ho feren evident amb la llei de símbols i la barroera manera d'enfrontar-se a la Constitució. Tan barroera que el Consell Consultiu, per gairebé desconeguda unanimitat, els hagué de recordar que els tocs de corneta només funcionen en els quarters, i amb constitucionals limitacions. Podrien fer-ho bé si es deixassin aconsellar per funcionaris i, fins i tot, per militants preparats com tenen. Però ho han de fer per collons, que és l'única manera que coneixen, i des del reduit sanedrí d'aplaudidors amb que Bauzá es rodeja.

Ahir sabérem que el TSJIB troba un escarni legal, un frau, corregir amb el corró de la majoria les suposades errades en la mida de la finca de Son Durí on hi volen construir un hotel de 1.200 places. Segur, ben segur, que tant en el Consell de Mallorca com entre la militància del PP de les Balears hi ha caps prou enrajolats com per saber-ho. Però ells necessitaven fer via, mostrar als voltors disfressats d'inversors que si posaven els doblers ells demostrarien el seu poder i dirien ¡hágase! D'haver utilitzat les neurones enlloc de la testosterona, ara el Pla Territorial ja estaria canviat i els inversors podrien confiar en un Govern que, segur amb totes les seves majories, fa bé les coses. És clar que per això haurien de ser inversors i, llevat de qualificades excepcions, els que s'acosten a Bauzá amb grans projectes o són tafurs, com el del port de Palma, o voltors avesats a tenir el 'sargentito' a la butxaca en les repúbliques bananeres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.