lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Aturar els peus a Delgado

És tan surrealista la correlació de forces de l'actual Govern que es poden planificar i executar les barbaritats mai no vistes des dels temps del franquisme i que aquestes passin desapercebudes o en un tercer pla de l'actualitat. És el cas de la jugada de Carlos Delgado de permetre dues alçades més a tota la planta hotelera de la Platja de Palma, una barbaritat urbanística i turística que atempta contra totes les lleis, a part de ser un atemptat sense precedent a les regles del sentit comú.

Com s'ho pot fer Delgado per poder riure's de la normativa vigent hipotecant el prestigi de Mallorca? La resposta és tan antiga com la política. Aconseguir que un altre faci de Pepet Grill, armi una animalada darrera l'altra i es converteixi en el blanc de totes les enrabiades. Així, Delgado, d'amagat i sense fer renou, pot pegar amb els seus amics a l'ombra les pilotades que vulguin. Naturalment el Pepet Grill d'aquest esperpent és José Ramón Bauzá.

Les seves beneitures són mel per als que per darrera tallen el bacallà, protegits per una cortina de fum i de protestes que miren cap a l'educació, la sanitat o les apujades d'imposts.

Per entendre el parany s'ha de tornar al pacte Bauzá-Delgado de juny del 2011. Charly controlava el 30 per cent del PP i Bauzá el setanta. Però el boiano de Marratxí ho volia tot per a ell. Delgado calà el personatge, li posà el caramel a la boca i li oferí un pacte: ell es llevaria d'enmig del partit, no li crearia problemes interns, a canvi de dues coses. Primera, que Bauzá iniciàs l'ofensiva contra el català, sobretot a l'educació; segon, que li deixàs fer i desfer a la Conselleria de Turisme. Bauzá picà. Durant dos anys ha armat un conficte en tot el que ha tocat. Mentre, Delgado callava i feia. Ara es veuen els resultats. Tothom escaina contra el marratxiner i Delgado du camí de convertir la Platja de Palma en un Hong Kong degradat però amb molt de negoci a curt termini. I només és el primer objectiu. Darreva vendran altres "destins madurs" a "reconvertir", començant per Palmanova-Magalluf.
Delgado sap remenar les cartes. Bauzá s'ha cremat davant tothom, inclòs el seu propi partit. I el conseller de Turisme és el que lliga els sacs d'ametlles. El boiano l'arma, fa la feina bruta i el llest se n'aprofita. Ningú no li atura els peus. Ni s'ho plantejen. El que mou a la indignació són Bauzá i els seves ineptituds. I Balears a fer punyetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xavi Canyelles, fa mes de 10 anys

Jo mateix.. sense paraules perquè ho entenguin d'una puta vegada

http://www.youtube.com/watch?v=Qgl9Xyop0vE

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

I també és curiós que un diari com es vostre, que presumeix de defensar sa nostra cultura, aculli anuncis de ses discoteques d'Eivissa, que no volen sebre res de sa cultura i sa llengua catalana, començant pes nom de s'illa

Valoració:-9menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

És curiós que un personatge tan grotesc com en Delgado no se'l vegi venir

Valoració:-3menosmas
Per Pepet grill?, fa mes de 10 anys

L'entesa Delgado-Campos, amb totes les seves conseqüències, si no s'enten amb la causa de la representació mediàtica (a la sombra, evidentment) dels hotelers mallorquins ( i no tan mallorquins vist el seu nivell d'espanyolisme), no s'entén.
Si el Govern s'assesoràs amb les opinions de la UIB, veguis en temes com llengua i medi ambient, la gent es queixaria igual, evidentment, però almanco més d'un se'n duria un tapamorros.
Però tranquils, si els catalans se'n van definitivament pentura els hotelers es giren la camisa, qui sap... (he dit PENTURA eh!)

Valoració:9menosmas
Per un mallorquinsta, fa mes de 10 anys

Joan, bauzá NO movia ningu, ni un 1% des PP. Sense pastor, rootger, font rodriguez, canyeles no hagues estat ningu. hgues recollit cap vot si se presenava en solitari en un partit nou com jaume font? és de sa familia nomes.
Tronxo: jo mestim més que no se faci.

Valoració:9menosmas
Per Tronxo, fa mes de 10 anys

Si se construeix mes a Mallorca , me estim mes que se fassi a zonas ja malmenadas com Palma Nova ,Arenal, o Magalluf, i que no se consumesqui terrenys verges o llocs no degradads
Joan ¿ I a tu qui te atura de dir bajanades?

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente