algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

MÉS davant la involució lingüística

La coalició MÉS té un gran repte per endavant es pròxims mesos. La involució lingüística impulsada pel Govern Bauzá està arribant al seu apogeu. Serà un autèntic festival de la recessió de les senyes d'identitat pròpies a partir del setembre amb l'obligació d'aplicar el decret de trilingüisme. Els professors no tenen mitjans per dur-lo a la pràctica. A sobre, el món docent, intel·lectual i cultural veu que Bauzá cerca trencar les cames al gran procés normalitzador i de cohesió social impulsat des de les escoles en els darrers anys. Però l'actual president se'n sortirà amb la seva si només s'ha d'enfrontar a les reticències dels professionals. El poder te totes les de guanyar davant e que puguin dir o fer funcionaris exposats a sancions. Son els polítics els que han de demostrar la seva capacitat, força i contundència en hores tan incertes com les actuals. I és MÉS la formació que ha de demostrar ara a la pràctica una de les seves fonamentals raons de ser: la protecció de la llengua i la personalitat pròpies. També el PSIB s'ha mostrat combatiu i crític amb Bauzá. Però tothom mira com actuarà MÉS. Ja han fet moltíssim fins ara, però en els pròxims mesos hauran de donar el millor de sí mateixos per treure els colors a Bauzá. És un repte del qual dependrà part del seu suport electoral d'aquí dos anys. Arriba l'hora més important d'aquesta formació, sobre tot per fer sentir la seva veu en defensa de l'Estatut, de la normalització lingüística i dels valors propis del país.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys

@Francesc.

Només feim notar que el fet que es percebi la defensa de la llengua i de la identitat com una cosa que va lligada a un determinat partit polític NO és convenient.

Ningú no culpa "més" d'això. Alerta amb la mania persecutòria de sempre.

Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

@unitat, cap partit ni coalició ni organització no pot monopolitzar res si els altres no ho permeten.

Tant de bo més partits, tan forts com sigui possible, reivindiquin sense complexos els drets lingüístics i la dignificació d'aquest element essencial d'identificació i cohesió social. MES és qui té més possibilitats d'esquerdar el bilingüisme en aquesta comunitat autònoma, i és fonamental que presenti la possibilitat real d'un canvi estructural que ens faci enfora de situacions com l'actual.

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys

@tomeu, d'acord, però els ciutadans que aprecien, valoren i volen protecció per a la llengua i la cultura catalanes són molts i variats. No és bo que un partit monopolitzi el tema.

Valoració:2menosmas
Per tomeu, fa mes de 10 anys

La defensa de la llengua és patrimoni de tots els partits polítics, però uns fan MÉS que altres. Ha arribat l'hora que els ciutadans aprenguin a destriar quin dels partits polítics defensa de bon de veres les nostres arrels i quins les volen afeblir fins a matar-les.

Valoració:1menosmas
Per hota, fa mes de 10 anys

No per favor, .Mes i mes desastres.No. ja va bastar amb lo Pacte de regres.

Valoració:-2menosmas
Per hota, fa mes de 10 anys

No per favor, .Mes i mes desastres.No. ja va bastar amb lo Pacte de regres.

Valoració:-2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys

La defensa de la llengua, patrimoni de tots, no convé que vagi lligada a un partit polític concret.

Valoració:20menosmas
Per xim, fa mes de 10 anys

si hem d'esperar que els de 'Més', incapaços de dir una paraula més forta que l'altra, hagin de defensar la llengua, estam ben arreglats... Mai se'ls ha vist defensar res amb una mínima convicció...
Tot plegat sembla més un "teatrillo" per mantenir les cadires... de tots.

Valoració:-5menosmas
Per Normalitzador sí, de cohesió social MAI, fa mes de 10 anys

Normalitzador perque mos han ficat es català postís en calçador, cohesionador nomes per es quatre arreplegats que viven des "cuento", ets altres estam fins sa coronilla d catalanistes de la ceba que no atruen de menysprear sa nostra cultura i sa nostra història.

Valoració:-28menosmas
Per ALM, fa mes de 10 anys

És molt lamentable que siguin els partits els qui hagin de defensar la nostra llengua i la nostra cultura. Són tots els bons mallorquins, polítics i apolítics, els qui ho haurien de fer, per dignitat, i independentment de les idees polítiques mentre aquestes no vagin obertament en contra dels nostres valors cívics. Si no ho feim així acabarem integrats, com a ciutadans de segona o de tercera, dins la depredadora cultura castellana.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente