algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Llengua: Bauzá s'ofega

El marratxiner està patint una revolta de docents, pares, alumnes i partits progressistes per l'obsessió en imposar el seu decret de trilingüisme. Fa el capet endavant a mesura que paga una despesa enorme pel seu voluntarisme divorciat de la realitat i convertit en un caprici explosiu. Tot li surt tort. Va donar la passa contra el català perquè es pensava que així trobaria el suport incondicional del PP de Madrid. Però al 'Paseo de la Castellana' li han pres el pèl. L'esperonen contra la llengua mentre el forçaven a fer una política d'austeritat draconiana que ha ofegat la societat balear, a la qual ha sotmès a un patiment mai no vist des de la postguerra. En paral·lel, Catalunya ha plantat cara a Madrid i ha aconseguit que Rajoy acoti el cap i accepti negociar amb Mas un millor finançament per al Principat. Dins el procés sobiranista català la llengua ha estat un element cabdal d'autodefensa que aviat es pot convertir en molts més recursos econòmics per a la Generalitat. Mentre, Bauzá s'ha dedicat a castigar i torpedejar la principal eina d'autodefensa balear, la seva més fonamental senya d'identitat. I ara, fet un manat de contradiccions se'n va a Madrid a plorar perquè considera una injustícia que els catalans es puguin beneficiar de l'austeritat imposada a les comunitats comandades pel PP, començant per la seva. La situació de Bauzá és esquizofrènica. Talla les ales al seu propi poble i després veu com els beneficiats són els que mantenen ben forta i vigorosa la musculatura pròpia.

Qui va contra el seu propi poble, que no esperi res dels que l'espolien. Bauzá és per a ells un beneit útil que ha fet arrossegar la dignitat balear. Ha perdut el respecte de per totes de les bandes. Just l'estima un grapat d'ultres residents a Mallorca. Però amb aquesta tropa de fanàtics és impossible construir el futur. Bauzá hauria de recordar Churchill: "Els pobles que lluiten tard o d'hora aconegueixen ser respectats. Els pobles que s'agenollen estan condemnats a desaparèixer".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Des-de Mallorca amb Amor, fa mes de 10 anys

@ Joan Miró Font: El poble eivissenc no desapareixerà mai. És la seva impronta personal la que ha fet que se la conegui internacionalment. Els forasters que viuen a Eivissa que no s´adapten i que només hi ha anat a fer feina als hotels, no ténen cap força intelectual ni moral per fer-la extinguir

Valoració:4menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Eivissa és s'única illa on sembla que s'opció des castellà ha superat sa des català. Està condemnat es poble eivissenc a desaparèixer?

Valoració:4menosmas
Per merlí, fa mes de 10 anys

"ha ofegat la societat balear, a la qual ha sotmès a un patiment mai no vist des de la postguerra"

Aquesta és una gran frase i una gran veritat. La Mallorca d'ara em recorda els anys cinquanta que jo vaig viure de nin, no hi havia res i no es tudava res. Per fantasia teniem sols el cine.

Valoració:27menosmas
Per la mata del jonc, fa mes de 10 anys

Recordem Ramon Muntaner (1265-1336):

"E si negun me demana: -En Muntaner, quin és l’eiximpli de la mata del jonc?-, jo li respon que la mata del jonc ha aquella força: que si tota la mata lligats ab una corda ben forts e tota la volets arrancar ensems, dic-vos que deu hòmens, per bé que tiren, no l’arrancaran, ne encara com gaire més s’hi prenguessen. E si en llevats la corda, de jonc en jonc la trencarà tota un fadrí de uit anys, que sol un jonc no hi romandrà."


Veiam si ho entenem d'una vegada: les Illes Balears, si van separades de la resta de la nació catalana, no tenen pes demogràfic ni econòmic ni polític a l'exterior. Com no en tindrien les Terres de l'Ebre o la província de Girona si volien segregar-se del tot català.

Valoració:30menosmas
Per rnp, fa mes de 10 anys

Roma no paga traïdors.

Valoració:17menosmas
Per Bauzá, fa mes de 10 anys

Qué es estadista? Mem, a mi dejadme de milongas, que yo hago lo que dice Mariano y Montoro.

Valoració:8menosmas
Per Adrià, fa mes de 10 anys

Bauzá passarà a la història com el president més beneit que ha dilapidat una majoria absoluta aclaparadora per voler fer la cort als nacionalistes madrilenys (de Madrid i del Círculo Balear). Em sembla patètica la seva postura, la seva curta visió de mires, el poc sentit de servei al poble, el fet de doblegar-se sí o sí als postulats i demandes de Madrid. És probable que sigui recordat com un mer vasall del regne... Pobret, ell que tenia intenció de convertir-se en un gran estadista. Ell que pensava que la presidència del Govern de Balears li serviria com a trampolí per arribar a ser ministre... o tal vegada president de... Oh, pobret. Quina llàstima em fa.

Valoració:36menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

catalanismo es involucionismo

Valoració:-6menosmas
Per Lluís, fa mes de 10 anys

I LLUITAREM I LLUITAREM................................... TARD O D'HORA, PERÒ LLUITAREM MENTRE CALGUI.

ELS CONVÉ ALS DEL PP FER UNA OPERACIÓ SOLER 2, I RECICLAR L'APOTECARI.... EN CAS CONTRARI ESTAN PERDUTS... NO TENDRAN NI PER PENJAR-SE A LES BRANQUES D'UN PI....

Valoració:19menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 10 anys

Completament d'acorc i molt ben expressat

Valoració:38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente