algo de nubes
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

Un símbol és un símbol

Símbol és, segons algun diccionari, un element sensible que es pren com a signe figuratiu d'un altre per raó d'una analogia que l'enteniment percep entre ells. Per exemple, una creu podria ser un símbol religiós o un floc vermell podria representar la lluita contra la sida. La pregunta que ens hauríem de fer és si l'ús es pot regular d'alguna manera. Allò que sabem és que el Govern Balear n'està totalment convençut i s'entesta a publicar esborranys i modificacions d'esborranys per tal de deixar clar que hi ha coses que han de ser il·legals per força. Ahir mateix torna a publicar un nou esborrany d'avantprojecte de llei sobre l'ús dels símbols institucionals de les Illes Balears, el qual modifica l'anterior per tal de fer referència a l'ús dels únics símbols permesos de les Balears amb la finalitat d'aconseguir una major seguretat jurídica en la matèria i deixar clar que algunes actuacions dels empleats públics en els espais on fan feina poden constituir una infracció sancionable. Constituirà una infracció, bàsicament, col·locar símbols no permesos o no autoritzats en els béns immobles o mobles afectes a serveis públics de la Comunitat Autònoma.

Els docents gaudim de tot un article 5 que fa referència a l'ús dels símbols en l'àmbit educatiu. Ara sabem que en el cas dels centres públics hem de demanar autorització per col·locar segons quins signes gràfics a les parets de les aules. Imaginem-nos que un mestre desairós d'anglès tengui l'ocurrència d'aferrar temporalment la paraula CAT a la porta de l'aula perquè els alumnes han triat ser la classe dels moixos tot respectant el nou projecte lingüístic de centre. Però no hem de patir. El Responsable més responsable del centre en vetlarà la bona pràctica i adoptarà les mesures adequades per tal que cessin de manera immediata els usos no permesos.

Quant als canvis entre el primer i el segon esborrany, des de la FECCOO hem de destacar que han fet cas d'alguna de les nostres al·legacions, car ara es limita a l'ús dels símbols permesos i no permesos. Abans, feia referència a l'ús de les instal·lacions i a l'anunci de determinats missatges. A més, davalla substancialment les quanties de multa. Per una infracció greu et podien sancionar amb 12.000 euros i ara, amb 10.000. Tot un acte de gratitud després de la supressió de complements, pagues extraordinàries, augment d'hores lectives, augment de ràtios i davallades de sou. Tot i els canvis, no ens agrada. És un esborrany ambigu, innecessari i coercitiu. N'estudiarem noves al·legacions.

Mai els docents no havíem estat en el punt de mira com fins ara. Fins i tot, la conselleria competent en matèria d'educació exercirà la supervisió i el control per tal de garantir el compliment d'aquesta llei. A la fi un òrgan censor només per als centres educatius públics exclusiu per a les Illes Balears. Qui podria suportar durant més estona els maleïts coloms els dies de la pau? Qui pot suportar durant més estona les decoracions nadalenques? O allò que finalment s'esdevindrà: qui suportarà la penosa sensació de veure les parets completament blanques de les nostres aules? O potser açò també esdevindrà símbol?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ||||, fa mes de 11 anys

Volen morta la nostra escola? Idò que les aules i tota la resta siguin autèntiques tombes emblanquinades sense res penjat a les parets.

Valoració:-5menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys

Jo opt per deixar les parets blanques.

Valoració:12menosmas
Per Ropit, fa mes de 11 anys

Imagineu que haurem de demanar permis al Director/ora per dur anells de kmatrimoni, embuts, creus, piercings, faldes curtes o llargues...bon jesusets¡¡

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente