cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Educació elabora una ordre que desenvoluparà els continguts del TIL

Isern, Estarellas i Cerdà, durant la roda de premsa d'aquest matí a la Conselleria d'Educació. | C.P.

La Conselleria d'Educació ha anunciat aquest dimecres que està elaborant una ordre que desenvoluparà els continguts del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Amb aquesta norma Educació pretén regular aspectes “metodològics, el calendari d'aplicació del Decret i l'avaluació de les assignatures fetes en llengua estrangera”, entre d'altres.

En aquests moments, Educació ja ha redactat un primer esborrany d'aquesta ordre que arribarà a les aules el pròxim curs. Així ho ha avançat la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, que ha assegurat que es tracta d'una “facilitadora i integradora pels centres”.

Cerdà estava acompanyada pel secretari autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas, i el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartolomé Isern. Tots tres han comparegut en roda de premsa per donar compte de la feina feta i de les incidències que s'han produït als centres educatius aquest primer trimestre, marcat per una vaga indefinida que es troba suspesa, però no desconvocada.

Cinc mesos per aconseguir que tots els centres tinguin un projecte TIL adequat
Estarellas finalment ha fet pública la xifra de centres als quals Educació tombà el seu projecte de Tractament Integrat de Llengües. A 31 de juliol de 2013, a Primària, 77 projectes eren ajustats al Decret i 75 no. A Secundària, 6 eren correctes i 40 no. Pel que fa als centres concertats, 23 eren conformes i 37 no. Ja a 5 de desembre de 2013, “tots els projectes” compleixen el que estableix el TIL. Segons Estarellas, actualment “tots els centres de les Illes tenen un TIL adequat”. Segons aquestes dades, Educació ha trigat cinc mesos a poder adequar els projectes dels centres al Decret.

Durant aquest primer trimestre, Inspecció educativa ha realitzat 458 visites a centres educatius, 200 de les quals han consistit a entrar aula per aula a inspeccionar la correcta aplicació del TIL.

Educació no descarta nous expedients a docents o directors
La Conselleria d'Educació ha rebut durant aquests mesos 500 queixes de les famílies i entre 15 i 20 denúncies. Segons Estarellas, les investigacions que està realitzant Inspecció podrien acabar “en nous expedients disciplinaris” a docents o directors. El secretari ha explicat que a part dels tres expedients als directors de Maó també hi ha hagut “amonestacions”.

Educació concedirà ajudes de menjador
Estarellas ha confirmat que Educació ja ha donat l'ordre de pagament perquè s'abonin ben aviat les ajudes de menjador del curs passat, per un valor de 590.000 euros. Sobre les ajudes per aquest curs, el secretari autonòmic ha explicat que a finals de gener calculen que podran sortir les ajudes del present curs, per un valor de 800.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sac de gemecs, fa mes de 9 anys

Com si se volen posar amb les cames per amunt... El TIL no s'aplica ni s'aplicarà amb l'ordre que han elaborat o sense. Els inspector inpeccionen, però pensen com el professorat. I no diran res, els faran creure que s'aplica i ja està. Colla d'InúTILs!

Valoració:12menosmas
Per leiB, fa mes de 9 anys

Ara faran el forat al bunyol i l'ompliran de vent !

Valoració:12menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Senyor Estarellas ara resulta que reconeix que no existeix cap regulació del calendari d'aplicació del TIL ni dels aspectes metodològics i d'avaluació. Curiosament un dels punts reivindicatius de l'asemblea de docents i te la santa barra de dir, als pocs que encara l'escolten, que ho preparan pel proper curs. Sap que li dic, ho deixi anar, es conformi amb mantenir la cadireta i es deixi estimar pels quatre que l'envolten.
No insulti més a la dignitat dels ciutadans d'aquesta terra. Ës un mentider compulsiu. Totes les dades són pura demagogia. Les denúncies fetes a la seva Conselleria són moltes més de 20 i no precisament contra els docents.
Deixi d'amenaçar i de fer por.
Sap una cosa ésser amonestat per un personatge com vostè és un honor.
El TIL ,amb molt de seny ,no s'aplica en més d'un 70% de centres, la partida mensual dels centres s'ha retallat en més de 500 euros mensuals, hi ha nins que passen gana per les seves retallades i pel seu sistema d'ajudes de menjador. El programa de reutilització de llibres ha fet perdre més de 50 euros per família i encara no s'ha pagat el curs anterior. On són les beques de transport, les beques de material escolar,
Que passa amb els nins de necessitats eucatives especials...

Valoració:25menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Ell com més moveu més ho embrutau, ppeistes.

Tanmateix sabeu com jo, i tothom, que el TIL, de fet, no s'aplica, simplement perquè és inaplicable. Ho sabeu però callau, perquè no sabeu com sortir-ne.

I nosaltres callam perquè val més no alçar la llebre i anar fent la nostra, que és com els alumnes estan a pler i no amb les vostres maquinacions, que provoquen estats d'angoixa en els infants.

Ah, si sabéssiu com sortir-ne, de l'embull on vosaltres mateixos vos heu ficat...

Valoració:12menosmas
Per Espera i voràs, no cantis victòria tan aviat, fa mes de 9 anys

El vòmit electoral del TIL serà sonat. Ets esquitxos arribaran fins a l'Antàrtida. Amb un gran goig tornarem al Decret de Mínims en menys que canta un gall trilingüe.

Valoració:27menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Bueno, parece que al final el TIL os lo habeis comido con patatas...

Valoració:-24menosmas
Per Arrom, fa mes de 9 anys

Tres caras per l,ignominia

Valoració:20menosmas
Per de PPena, fa mes de 9 anys

Per pensar s'ha de tenir cirteri, i aquesta gent l'únic que tè és prepotència i curtor...

Valoració:35menosmas
Per A bones hores..., fa mes de 9 anys

I no ho haurien pogut pensar abans?

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente