algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Un Govern que governi amb eficàcia

Un dels drames de la història de l'autonomia balear és que ha estat molts més anys governada per aquells que no creien ni poc ni gens en la necessitat que les Balears es governin a si mateixes. Recordem que el PP és hereu de l'Aliança Popular del ministre franquista, Manuel Fraga, que era contrària a l'accés de les Illes Balears a l'autonomia.

El PP és ple de gent que, en realitat, no creu ni en la capacitat ni en la necessitat que els ciutadans de les Illes Balears ens governem a nosaltres mateixos.

També és cert que a l'ADN dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers hi ha un gen al·lèrgic a l'Administració. Això ens ve des de l'ocupació espanyola de principis del segle XX. Una administració forastera i ocupant va terroritzar durant segles els ciutadans d'aquesta terra fins a aconseguir que tenguin pànic de la relació amb la burocràcia. Qualque espavilat que assessorava a preu de canari jove el govern lladre de Jaume Matas ho explicava fent-s'ho venir bé per als seus interessos i pontificant sobre l'esperit liberal que regna entre els aborígens d'aquestes contrades. L'explicació és molt més fàcil, encara que molt més poc digerible per aquell qui presumeix de botifarra, és a dir de traïdor als seus i de venut als governants borbònics de nova planta, l'esmussament davant tot allò que faci olor d'Administració pública ens ve de l'estat colonial i terrorista que ens ha governat aquests darrers tres segles.

Ara, el mateix partit que estava en contra que ens governem, que està en contra que ens autodeterminem, que va engreixar fins a mesures insostenibles el Govern de les Balears, que va inflar desmesuradament el dèficit públic (perquè era la manera més fàcil i ràpida d'omplir-se les butxaques) i que va multiplicar per tres els càrrecs de l'Ajuntament de Palma l'any 1999 per col·locar tota la gent que havia quedat sense càrrec en el Govern i en el Consell, ara, aquell mateix partit ens vol donar lliçons d'una suposada austeritat que, per sobrevinguda, ens fa olor d'hipòcrita i oportunista.

El president Bauzá, que ens mereix el respecte de ser president del Govern perquè la majoria dels electors així ho han volgut i a qui atorgam el marge de cent dies de gràcia que li pertoquen en tant que governant novell, però a qui recordam que en assumir el càrrec de president, assumeix el paper de servidor dels ciutadans, entre els quals hi ha gent com un servidor mateix, ha fet un disseny de Govern (recordi on va ser el primer lloc en què ho va llegir) que no funcionarà.

El minigovern és un nyap que crearà caos i confusió entre la ciutadania i que no aguantarà gaire més que després de les eleccions generals espanyoles. Una vegada que hagi servit perquè el candidat conservador, Mariano Rajoy, hagi pogut fer la campanya de l'estil de "farem una reducció de l'Administració com el que s'ha fet a Balears", el Govern (que no hauria de servir com a model de res sinó per a fer més fàcil i feliç la vida als ciutadans de les Balears) tornarà a la racionalitat. D'altra banda, el criteri per a escollir els membres del govern no hauria de ser mai el de correlacions de forces internes d'un partit, sinó el de les persones més preparades per a cada càrrec.
Els que creim en l'autogovern de les Balears, és a dir, els que estam convençuts que tenim la capacitat i la necessitat de governar-nos nosaltres mateixos, no creim que sigui millor tenir un govern reduït que tenir un govern que tengui les dimensions adequades per complir amb eficàcia amb les competències que té atribuïdes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 12 anys

I encara més... serà un minigovern amb tot el que això pot tenir de dolent, però be que ja els hi ha pujat el sou.

Valoració:1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 12 anys

En Josemon ha bastit un govern bonsai probablement per sa seua falta de fe en s'autonomia balear enfront Madrid

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente