muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Els comptes clars

No hi ha dubte que el principal objectiu aquests dies del conseller Manera és deixar els comptes de la Comunitat Autònoma més clars i nets que la patena de la Mare de Déu de Fàtima. Després del que ha plogut aquests darrers tres anys, no hi pot existir ni la més mínima ombra de dubte quan les hosts de José Ramón Bauzá prenguin possessió de la Conselleria d'Hisenda. Les decisions de Manera van ara dirigides a aconsguir que la Comunitat Autònoma pugui veure aprovat el seu pla de sanejament i no caigui dins la fallida més espantosa. Després, Bauzá i el seu conseller Aguiló ja faran el que vulguin conforme als nombres que es trobin i ja articularan l'estratègia que considerin més adient per plantar cara al moribund Govern Zapatero. Tanmateix, ara Manera ha de fer els deures i els ha de deixar ben presentats. Això forma part del joc democràtic quan hi ha alternança.

Manera ho ha passat molt malament aquesta legislatura. La crisi ha estat ferotge i la recaptacio autonòmica ha caigut en picat. Si el pròxim novembre, quan s'acabi la temporada turística, no hi ha reactivació, Bauzá haurà de fer autèntics trencaclosques per poder pagar les nòmines dels funcionaris i els empleats públics.

I a sobre han de suportar el pitjor drama: Madrid. Allà comanda Elena Salgado. Brussel·les, que no se'n refia ni un pèl, li té intervinguts els comptes. Li tenen el dèficit controlat al mil·límetre. I quan entri Bauzá, Zalpatero encara serà a Moncloa. Tot plegat fa que la situació sigui molt incòmoda.

El clamor d'avançament d'eleccions es pot convertir en ensordidor en els pròxims mesos. Però del que es tracta ara per part dels socialistes balears és que deixin els càrrecs amb dignitat. Antich i els seus han pagat molt cares promeses incomplertes de Zapatero. La pitjor presa de pèl, els 240 milions del fons de competitivitat, ha suposat un cop molt dur en plena campanya electoral. Ara, un cop ja ha passat tot, es veu que Antich hauria d'haver estat molt més contundent amb Madrid. No ho feren perquè són concients que qui comanda és Brussel·les. Però és el PSIB-PSOE el que s'ha enduit la potada per culpa d'un govern central incompetent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.