algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El perill d'UM

Fins ara, la presidència de Josep Melià havia significat tenir les coses clares: saber que calia fer tot el que fos necessari per deixar enrere el passat de la vergonya que representaven els tres anteriors presidents del partit. No obstant això, l'estranya reacció davant el cas de Catalina Julve pareix que ha descentrat del tot, novament, la cúpula regionalista i, com abans, comença a fer passes insegures, cercant excuses en lloc de donar explicacions, fabricant mentides per no actuar i intentant un impossible exercici de tancar files per l'atac de l'enemic exterior que no existeix. Recorda els intents de Miquel Nadal, Miquel Àngel Flaquer i Maria Antònia Munar de no acceptar la realitat. Quelcom de molt perillós per a qualsevol polític. Però tractant-se d'un de tan petit i tan fràgil com és UM, el perill s'incrementa exponencialment.

El patètic episodi d'intentar fer veure que el jutge no ha posat mesures cautelars a Julve demostra l'estat de xoc en què novament està la direcció d'UM i la incapacitat de donar-hi una resposta adequada. En lloc de donar llum ha optat per les tenebres, com feien abans els seus antecessors. Julve ha estat objecte d'una mesura cautelar. Perquè considerar de qualsevol altra manera l'obligatorietat de presentar-se al jutjat cada quinze dies és un doi com unes cases. Ara bé, aquest doi no importa a ningú per res, més enllà de servir per constatar l'estat d'histèria en què està immersa la direcció regionalista. Ni tampoc és important que es deixi en evidència que la direcció d'UM -com la del PSOE- posa en valor el codi de blindatge dels possibles corruptes fent deixadesa de la seva responsabilitat i deixant als jutges que posin als seus militants el nivell de dignitat i concepció ètica en la representació dels ciutadans, que això, i no altra cosa, són els codis interns repugnantment titllats d'"ètics". No, tampoc no és això, allò important, políticament.

Si deixam de banda qüestions relatives a l'ètica i la dignitat, tal com ha fet la direcció d'UM en el cas Julve -i fan el PP i el PSOE en els seus casos de possible corrupció-, allò que políticament és més rellevant és que l'actitud de la direcció regionalista denota el vertigen que sent davant les urnes. Ja no és només la manca d'explicació ni de reacció davant el fet de tenir imputada judicialment per possible corrupció la portaveu, que és ploure sobre banyat, sinó que caient-li a sobre la tempesta que li cau, filtrin als mitjans que tenen enquestes pròpies que els donen 4 diputats -fa un parell de mesos eren 6-, cosa que fa riure els estranys i plorar els pròxims, que plorin perquè la premsa... els persegueix!, o que neguin la realitat per mantenir Julve com a candidata de futur. Tanta desesperació es pareix molt a l'actitud de Nadal, Flaquer i Munar quan començaven a estar acorralats per la realitat que negaven.

Denota novament la mateixa forma de reaccionar que la que va tenir, en famosa ocasió, Francesc Buils, posteriorment imputat judicial. S'ha de reconèixer que la direcció d'ara és més elegant, no la diu tan grossa com la deia Buils -sobre la conspiració-, però Déu n'hi do els dois que ha dit aquests dies i, sobretot, els signes que emana en el sentit de sentir-se acorralada per la realitat. La qual cosa, per a un partit tan petit i que ha patit el que ha sofert UM, és un perill extrem.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

UM féu un greu error polític participant amb el Pacte de Progrés amb la pressió de la extorsió del govern de Madrit (PSOE).
UM permeté que fos Madrit qui decidís i una vegada que UM no era necessària el PSOE utilitzà els seus dominics o inquisidors (fiscals, jutges, etc.) per fer-la desaparèixer.
Això només ès el fracàs de una gent poruga no apte per la política.

Valoració:0menosmas
Per Mar, fa mes de 12 anys

Per què et fiques tan amb um si és un partit insignificant? Per que no recordes els fets corruptes del PP que ens han empobrit tant? Podries argumentar, per exemple, que si haguessin tornat els molts doblers que ens han robat, si els jutges els haguessin posat multes per la malversació, etc., ara el PSOE no hauria d'emetre bons de deute.

Valoració:10menosmas
Per Calmes de gener, fa mes de 12 anys

No es tracta d'estar o no "enamorat" d'UM, com diu un “opinador”, es tracta de fer un análisi objectiu i amb una dimensió real de futur. UM no pot haver fet les coses pitjor del que les ha fetes, en el passat, no tant llunyà per cert, i en el present. Podem afirmar que es un partit que no s'ha regenerat gens ni una mica i segueixen sent i fent el mateix que abans. A UM li costarà moltísim canviar, fer les coses d'un altra manera perquè han estat molts d'anys de fer un tipus de política que no es pot canviar en dos dies. A tots els que han anant arribant al partit o les han apadrinat per arribar al poder se lis ha donat una formació molt particular, molt sectària, molt de mirar cap a un mateix i no cap a la col•lectivitat. Ha primat l'interés particular i partidista per damunt totes les coses, han creat divisions dins els municipis que governen per aplicar unes polítiques clientelars fora mida, per la vergonyosa compra de vots, per excloure de la vida i la participació ciutadana a tots els que no pensen com ells complicant-los la seva integració i fent malbé la convivència, han fet el que les ha donat la gana amb les institucions, ja sigui amb el Consell com amb els ajuntaments, utilitzant-los en benefici propi, etc. etc. etc. Ara se senten acorralats, pressionats per les seves males actituds i veuen com perilla la seva supervivència perquè les eleccions estan molt a prop. Però la ciutadania hauria de tenir més sentit comú i ajudar-los a regenerar-se de valent, ja que per ells mateixos és impossible, enviant-los durant varies legislatures a ca seva. Bon comentari Sr. Payeras per a la reflexió.

Valoració:-11menosmas
Per Pep, fa mes de 12 anys

Estàs enamorat d'UM!!! Cada dia has de xerrar d'ells! Quin tio més plasta mare meva... El temps et posarà al lloc que et mereixes, esperem que sigui a l'atur. Què faràs si desimputen a na Julve? O si a qualcun d'aquests el declaren innocent? Això ni és periodisme ni és res.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente