algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

Anar a Son Espases

Deu ser el tercer article que faig sobre el mateix. I segurament no serà el darrer. El desastre de la (no) planificació dels accessos al, per altra banda, magnífic hospital de Son Espases comença a generar caos cada dia. Alguns dies, com ahir, multiplicat fins a l'infinit per les mobilitzacions dels treballadors contra l'aparcament de pagament.

D'ençà que l'hospital està en marxa, els embossos són la norma de cada dia quan el trànsit és una mica espès. La gent que entra des de la via de cintura, en sentit ascendent, se suma a la de la rotonda de l'Ocimax, i el flux de vehicles cap a l'hospital és enorme. Els que segueixen carretera de Valldemossa amunt, a través del pont armengolià, una obra mestra, no tenen problemes; ara, la resta... Tampoc no és poc el que passa en sentit ascendent des del carrer que és prolongació de General Riera fins a la rotonda que dóna el gir cap a Son Espases. El malestar de veïnats i usuaris és més que comprensible. Però és igual. Allò important no és el seu benestar. Ho és el dret inalienable dels inútils que governen el Consell de Mallorca a perjudicar els ciutadans. Aquest dret està per sobre de tota altra consideració. Han tengut el temps i els doblers per fer el segon cinturó. Però senzillament no ho han volgut. S'han estimat més perjudicar els ciutadans. Per això ells són on són, i per això cobren, com tothom sap.

I per no faltar, tampoc no falta un altre prodigiós exemple de (no) planificació amb els aparcaments. Per una banda, són de pagament, cosa que els treballador rebutgen (i què es pensen, que aparcar surt gratuït a tots els que fan feina al centre, per exemple? O creuen que existeix el dret inalienable a aparcar gratuïtament?); i per l'altra, pareixen ser insuficients. Sigui per una cosa o per l'altra, o per totes dues, el que fan molts dels que han d'anar a l'hospital és intentar aparcar allà on poden, o sigui, omplint els carrers i voreres dels voltants. Com ja s'imaginaran vostès, els veïnats estan encantats amb el Consell i el Govern. Devia ser el setembre passat quan Armengol i d'altres dirigents del PSOE presentaven al Monestir del Monjos Anti PP grans mesures de protecció de l'entorn en benefici dels veïnats, que encara riuen. Per no plorar.

Per si faltava res, ahir, a les set i mitja del dematí, els treballadors feren una protesta contra l'aparcament de pagament que col·lapsà tot el trànsit a les rodalies de l'hospital. A les nou i busques encara ara hi havia tal desastre que les cues eren quilomètriques a la via de cintura i a General Riera. I probablement sigui quelcom que es repeteixi amb certa freqüència, perquè els treballadors es neguen "a pagar per venir a fer feina". Deixant a banda que molta gent ha de pagar aparcament per anar a fer feina -i per tant, no s'entén que ells hagin de ser privilegiats-, l'afer revela una cara més de la manca de planificació a l'hora de fer els accessos i, també, de facilitar les estades dels vehicles a l'hospital.

Per mor del Consell o del Govern, o per tot dos, els primers mesos del funcionament de Son Espases revela allò que el sentit comú indicava des de bon començament de les obres i que el conseller de Presidència, Albert Moragues, resumia així en una entrevista de fa uns dos anys: "Si, en el moment que l'hospital comenci a funcionar, els accessos no estan resolts, els ciutadans ens diran de tot, i amb tota la raó". Talment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.