algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

L'espectacle de Son Espases

Les obres de l'hospital de Son Espases varen recuperar la seva activitat frenètica l'octubre de 2007 a pesar del "mal de cor" del president Francesc Antich. El mal s'ha convertit, tres anys després, en un eixamplament de cor espectacular, en un orgull impossible d'entendre en una obra que no es volia. En deu dies el PSOE l'ha inaugurat dues vegades, a l'hospital. I espera't, perquè en els pròxims dos o tres mesos que falten perquè funcioni hi ha temps per inaugurar-lo deu o dotze vegades més.

Servidor sempre es va mostrar a favor de la construcció de l'hospital. Ni un sol dels arguments en contra no passava de ser, com a mínim, un forçament de la realitat que es pretenia idil·líca i, com a molt i en no pocs casos, pura demagògia. Tot val, per als nostres polítics, així que per aquells que es manifestaven en contra Son Espases perquè era una agressió insuportable i una obra plena de sospites ara -després de, naturalment, incrementar el pressupost en moltes dotzenes i dotzenes de milions- ara el vegin, i una vegada superada l'oclusió coronària sentimental, en motiu orgull. Fins i tot ens hi duen a la ministressa de Sanitat, la derrotada candidata de Zapatero a les primàries de Madrid, Trinidad Jiménez. És normal que en avinenteses com aquesta, el responsable polític desplaçat des de la capital del regne a les províncies d'ultramar digui allò que creu que els indígenes esperen escoltar. No sé jo, emperò, si algun socialista aborigen estava preparat per sentir a dir a na Trini que Son Espases mereix que es feliciti el Govern perquè -atenció- ha cercat "un entorn agradable per als pacients i professionals".

Ai, déu seu, què diu aquesta dona? Un "entorn agradable"? No havíem quedat que la ubicació era la pitjor del món mundial i que, segons varen oferir el PSM i EU en el seu moment, n'hi havia devers setze mil a l'entorn de Palma que eren més adequades? No era justament aquest entorn i ubicació el que va provocar l'ensurt coronari sentimental a Antich ara fa tres anys? No era aquesta ubicació el que feia dir, entre d'altres, als actuals membres del Govern Vicenç Thomàs, conseller de Son Espases, i Carles Manera, conseller dels doblers que no hi ha, que haver-la triada era un desbarat fora mida i objecte de pertinents sospites de mai no es va saber exactament què? No era aquesta ubicació la que mobilitzà molts socialistes -tot s'ha dir: amb honroses absències i una progressivament més discreta presència de Thomàs- per encalentir la campanya electoral de 2007?...

Però de tot s'aprèn. I el PSOE -amb clamoroses excepcions- n'ha après, de Son Espases. Llàstima que -amb els col·legues de coalició- es dediqui a protegir parcel·les per a les rates -si els qui ho aproven coneguessin la zona, ho sabrien- i no protegeixin allò que no gaire més enfora, cap al nord, a Establiments, està amenaçat urbanísticament de veres, a més de tenir veïnats que encara esperen poder consumir aigua potable perquè ni el Govern, ni el Consell ni l'Ajuntament no els arreglen el problema de la contaminació per nitrats; per no entrar en l'estat tercermundista que l'administració hi té la circulació i l'enllumenat públic. Però això afecta de veres els ciutadans de la zona. Per tant, és igual. Allò important és que no decaigui l'espectacle, encara que sigui el de mostrat orgull per allò que no es volia i el de protegir territori per a les rates.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 13 anys
En Miquel, des de fa un temps ja que abans estava molt més acostat al poder, te un do: parlar clar i lliure. No hem de compartir necessàriament les seves idees (jo no ho faig en la seva consideració banal de Son Espases) però si que podem valorar la seva lucidesa i capacitat d'anàlisi.
Valoració:-2menosmas
Per un veinat, fa mes de 13 anys
Sr. Payeras, el que diu es un insult, La Real no es un territori "per a les rates". Deu esser fruit de la seva ignorància. Hauria de demanar disculpes als veinats de la real.
Valoració:12menosmas
Per foc i fum, fa mes de 13 anys
Magnífic article Sr Payeras, ple de valentia i sentit comú. M'agrada molt legir-li encara que no sé qué fa en un diari omplert de "fascitoides" com aquest.
Valoració:-11menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Sr. Payeras, que ud.esté a favor de la construcción del Hospital de Son Espases lo puedo entender , si bien, no es aceptable que tilde de demagógica una lucha legal por la preservación del patrimonio y del medio rural del entorno del Monasterio de la Real ya que como muy bien sabrá este extremo ha sido apoyado por el Tribunal Supremo, al que con su razonamiento también incluye como demagógico. Lo demagógico entiendo, es la actitud de aquellas personas que han defendido a capa y espada y ahora han cambiado de opinión no se sabe por qué?. Lo grave es el fraude electoral cometido el PSOE balear y refrendado ayer por la Ministra de Sanidad.
Valoració:13menosmas
Per Jo diria que no ha après res de res, fa mes de 13 anys
El PSOE n'ha après ?
Amb les polítiques que fa al servei de la dreta que en res es diferencien de les del PP ?
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente