algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
16°

S'havia d'impulsar

És imprescindible impulsar Son Bordoy. S'ha de cercar la fórmula per reactivar el sector de la construcció immobiliari, s'ha d'aconseguir que els ciutadans tornin a adquirir habitatges. Els que ho promouen tenen clara la manera: abaratir els preus tot el que sigui possible emparant-se en les figures legals en vigor que ho permeten. La crisi del sector immobiliari no és de demanda. És el fruit de l'especulació, la gosadia de molts de bancs a l'hora de concedir crèdits i d'uns preus que arribaren a ser d'autèntica bogeria. Calia repensar tota la situació per reanimar el mercat, és a dir, per reconduir-lo a les exactes proporcions de la conjuntura actual. Això és Son Bordoy, un projecte urbanístic important però també una intel·ligent aposta de reactivació partint de paràmetres pragmàtics, innovadors i molt ben estudiats.

El Govern Antich també havia d'aportar iniciatives. Fa anys es va comprometre a fer una política efectiva d'habitatges socials. Son Bordoy li ofereix aquesta oportunitat. A més, la zona d'actució està ubicada entre el Molinar i l'autopista. S'acosta el moment d'aconseguir la transformació urbana de la zona, eliminant l'autopista i fent un gran bulevard de quatre carrils en la zona compresa entre els solars de Gesa a la façana marítima fins arribar al Molinar, desviant el gruix del trànsit per la via de cintura.

Des d'aquesta perspectiva, Son Bordoy entra de ple en la transformació de Palma a la part frontal, on més necessitada d'actuacions estava.

La iniciativa aprovada ahir pel Govern té un altre element important a considerar: aporta il·lusió, ganes de fer coses, trenca amb l'onada de pessimisme i de foscor que s'ha viscut aquests dos darrers anys. Les societats necessiten recursos per sortir endavant, però sobretot necessiten alegria, objectius clar i ganes de plantejar-se noves metes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturem la destrucció de Son Bordoy, fa mes de 12 anys
S'ha d'aturar Son Bordoy. Prou destrucció de Mallorca per part dels pijoprogres.
Valoració:1menosmas
Per forastera, fa mes de 12 anys
amem si m'aclareix: volen fer 500 HPO per la gent que guanyi menys de 45000€ a l'any, que si no vaig errada suposa un sou d'uns 3700€ bruts mensuals més o manco.O sigui que les llistes poden ser llargíssimes perquè no és precisament un sou baix i per tant les possibilitats de mangarrufes també seran prou importants. Deuen pensar que ja que s'han de retallar el sou,que almanco tenguin un "loft" de 50 m2 amb vistes collonudes, en una de les zones més "golosas" de palma per 75000€. Em sembla que hauria menys "chanchullos" si fossin habitatges de luxe a preus de luxe.
Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 12 anys
Impulsar?

No convé que acabin o solucionin les obres que tenen a mitjan fer, aturades o que avancen poquíssim?
Valoració:2menosmas
Per Cristòfol Riera, fa mes de 12 anys
És un topònim!!!! S'ha d'escriure Bordoi (o qualcú proposa Bordoll), però mai Bordoy.
Valoració:25menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 12 anys
Estic radicalment en contra de la primera frase i de tot l'article. Amb l'excés de pisos i cases que hi ha el darrer que fa falta és fer-ne més. Que el Govern faci una subhasta a la baixa per adquirir-ne!
Valoració:10menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 12 anys
I no seria més imaginatiu plantar-hi patates?
Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente