algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Poesia per a infants

S'acosta el dia de Sant Jordi i parlar de llibres, enmig de les notícies actuals, és naturalment un bàlsam, una protecció, una fugida. I més d'un llibre de poesia per a infants. Així qualifica el seu autor, Biel Varet, Animalari de sa Sort Llarga. Fou presentat per Nofre Pons, metge i escriptor, i pel seu autor a sa Pobla dissabte passat. De poesia per a infants, qualifica Biel Varet la seva obra, i hi afegeix Nofre Corme, per a infants de més de 50 anys. De vegades se t'ocorre pensar que "tot està inventat", però quan veus llibres com aquest particular Animalari, entens que encara podem fer molt per crear, per inventar.

Potser de moment el llibre com a novetat de Sant Jordi no disposi d'una columna de crítica literària. Potser utilitza uns registres i estils coneguts, usats, comuns. Però en un llibre per a infants, d'entre dos i x anys, si existeix la màgia, ja suposa una novetat. La màgia i la practicitat juntes. L'encís i l'emoció en un món carregat de tensió i de certes perversions, potser l'Animalari de sa Sort Llarga doni a conèixer les paraules, els sons, i els possibles jocs, i els animals "normals" sempre de la mà d'un pare-mare contadors.

Potser a partir del creat per Biel Varet, més d'un pare se senti atret per un joc i a partir de l'animalari n'inventarà cada vegada que el conti al seu fill. No és un llibre tancat. És un punt de partida, d'esclator, de renaixement, com la primavera. Dijous que ve es presentarà a la biblioteca de Can Torró, en el marc dels actes de Sant Jordi i també del vintè aniversari de la biblioteca d'Alcúdia. Un llibre bombonet per alimentar el cervell i el cor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.