cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

Els mèrits de Gori Mir

Divendres passat l'Obra Cultural Balear de Campos realitzà un merescudíssim acte de reconeixement de mèrits a Gori Mir i Mayol. Els mèrits de Gori Mir són molts i variats. És una persona que ha dedicat, des de diferents facetes, moltes hores a aquesta comunitat humana que és Mallorca. I més específicament a la tasca de retornar-li la seva autoestima col·lectiva, que al cap i a la fi és la millor aportació que es pot fer des del nacionalisme positiu que és i ha estat sempre el mallorquinisme polític.

Ara mateix, vist el panorama que ofereix el nacionalisme mallorquinista, és un gran moment (i sens dubte el millor homenatge que li podem retre) per (re)llegir una de les grans aportacions de Gori Mir: els dos volums d'El Mallorquinisme Polític. Fa vertigen comprovar fins a quin punt són actuals la majoria d'escrits allà aplegats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moncaira, fa mes de 8 anys

Doncs Calvo ben Calvo, el Gori se'n ha anat a un viatge llarg i del que no es torna. El coneixieu bé deieu fa sis anys, Ho acab jo de llegar. Jo vull pensar que estimava la Roqueta i la seva llengua.

Valoració:0menosmas
Per calvo ben calvo, fa mes de 14 anys
Vos lo podeu quedar, a en Gori. Es veu que no el coneixeu bé.
Valoració:0menosmas
Per Jorge Pujol, fa mes de 14 anys
Els mèrits de Gori Mir són indiscutibles. El que és vergonyós és que l'Obra Cultural Balear, temps enrere tan prestigiosa, estigui en mans d'individus com Tomeu Martí i aquest president poca solta, Jaume Mateu, que va d'intel·lectual i no és més que un pobre d'esperit (amb molta mala bava, això sí)
Valoració:-1menosmas
Per Joep Ramón Femenias, fa mes de 14 anys
Es molt lo que en Gori ha fet per aquesta terra, pens que es necesari lletgi le seu obra, per donarnos conte de la seva importancia. El sus fets son mes importants que le seu obra.
Valoració:8menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 14 anys
I també la tasca que ha fet per difondre l'obra de Joan Mascaró.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente