algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

Parla Gandhi

"El meu nacionalisme no és excloent. Ho engloba tot. Jo repudiaria el patriotisme que donàs suporta a la misèria o a l'explotació de les altres nacions. El nacionalisme que jo concep no val res si no es concilia sempre, sense excepcions, amb el major benestar i la pau de tota la Humanitat".
"No vull la meva casa emmurallada per tots els costats ni les meves finestres segellades. Jo vull que les cultures de tot el món bufin damunt ca meva tan lliurement com sigui possible. Però em neg a ser escombrat per cap d'elles. Em neg a viure a casa d'altri com un intrús, un captaire o un esclau".

"La no-violència i la covardia són termes contraris. La no-violència és la major virtut, la covardia és el major vici. La no-violència sempre pateix, la covardia provoca patiment. La no-violència perfecta és la major valentia. La conducta no violenta no és desnaturalitzant, la covardia sempre ho és".
"La humanitat no pot alliberar-se de la violència més que per mitjà de la no-violència."
"Ull per ull i tothom acabarà cec".
"No hi ha camí cap a la pau, la pau és el camí."

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Vicenç, fa mes de 13 anys
Parla Xirinacs:

"Gandhi deia que el no violent no pot tractar amb neutralitat les parts d'un conflicte violent: l'agressor és l'enemic, l'agredit és l'amic, tot i que sigui violent. Jo he intentat tota la vida lluitar per la via no violenta. Però declaro aquí i ho dic ben alt, per si hi ha algun policia o algun fiscal: em declaro enemic de l'Estat espanyol i amic de la ETA i de Batasuna."

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente