algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

Que ho demanin als ciutadans

Els que consideren espanyoles Ceuta i Melilla i enviaren gairebé un portaavions per alliberar Perejil d'un ramat de cabres marroquines van remoguts per la presència de Moratinos a Gibraltar. Traïdoria, pocavergonya, cessió i antipatriotisme són alguns dels mots dits amb tanta ràbia com força. No tenc cap principi que em guiï en les disputes colonials més enllà del dret a l'autodeterminació dels pobles.

Tant me fot si la colònia ho és per conquesta militar, per compra venda o si tocà a la loteria: són els seus habitants els que tenen dret a decidir què els convé. Si la dicotomia és britànic o espanyol, al penyal, o espanyol o marroquí, a les ciutats magribines, la immensa majoria dels habitants ho tenen clar. Basta una ullada als voltants d'aquests indrets per saber per què ja els està bé l'actual estatus. En la terrible hipocresia dels que s'ofenen per la visita de Moratinos obliden que són ells qui, quan parlen de Balears, de Catalunya o d'Euskadi repeteixen com un mantra la cantarella que són els ciutadans i no els territoris els dipositaris dels drets.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Calvià o Eivissa
Valoració:1menosmas
Per jac, fa mes de 14 anys
I si en una hipotètica Mallorca independent Calvià (o els seus ciutadans) optàs democràticament seguir sent espanyola?
Valoració:8menosmas
Per Gibraltar no espanyol, fa mes de 14 anys
I no oblidem que Gibraltar va ser part del preu que pagà Espanya per obtenir la neutralitat d'Anglaterra, fins aleshores la nostra aliada arran de la Guerra de Successió. D'aquesta manera pogué esclafar definitivament la sobirania i l'autogovern de Catalunya, València i el Regne de Mallorca, i imposar-hi, per dret de conquesta, la llengua de Castella i tot un aparell jurídic i polític al servei de l'aristocràcia castellana i del Borbó.
Romangui, doncs, Gibraltar tal com és. És a dir, per a nosaltres, catalanoparlants amb memòria històrica: un memorial de la infàmia.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente